TOP tri poduzetnice koje su vjerovale u svoju viziju

U Narodnom pozorištu u Sarajevu, 15. decembra održat će se «Ladies In awards – Izbor žene godine».  Na večeri koja će okupiti članice Ladies In zajedice, izabrat će se najuspješnije žene u šest kategorija (kultura, biznis, poduzetništvo, inovacije u biznisu, kultura, društvena odgovornost), a samo jedna od njih će ponijeti titulu »Žena godine 2017».

Upoznajte poduzetnice koje su obilježile 2017. godinu

  1. Deana Šušnjara, menadžerica «Jelena Shop»

Sretno udata i majka jednog dječaka. Uspješno i s velikom predanosti s majkom Biljanom i svojim kolektivom vodi porodični posao, koji je pokrenula prije 25 godina. Prije dvije godine Deana se uključila i u posao s majkom svog supruga, a to je ženska obuća i kožna galanterija, te uživa u svakoj minuti svog radnog dana. Slobodno vrijeme provodi na putovanjima sa svojom porodicom i svojim prijateljicama. Ona je velika radoholičarka.

 Tri pitanja za Deanu:

Za mene je uspjeh:

Da biste uspjeli u bilo kom biznisu morate biti proaktivni, morate se suočiti s izazovima današnjeg tržišta i preuzeti odgovornost za vlastito poslovanje. Morate biti hrabri i suočiti se s vlastitim slabostima i ograničenjima, te ih pretvoriti u snagu i prednosti.

Moji strahovi su:

Racionalni i iracionalni. Racionalni su oni koje osjećam poput svake žene mojih godina, kao što su bolest i ratovi, a iracionalni su oni koji sami sebi namećemo, te koji nas koče od napredovanja.

Ne mogu bez:

Svoje porodice i prijatelja.

 

  1. Sandra Vukadin, direktor «Nobil d.o.o.»

Rođena 1981. godine u Travniku. Poslije završenog studija u Dubrovniku vraća se u BiH da bi radila u obiteljskoj firmi koju je osnovao njen otac. Bavi se proizvodnjom madraca i kreveta. Prije tri godine preuzela vodstvo kompanije koja raste na domaćem, a posebice na stranom tržištu. Sretno udata i majka 4-godišnjeg sina Filipa.

Tri pitanja za Sandru:

Šta stoji iza svake uspješne žene:

Mnogo truda i rada. Žene se moraju duplo dokazati da bi bile uspješne. I naravno, ponavljam se, potpora obitelji

Vaš moto:

Sve se okreće u krug. Onoliko koliko daješ od sebe toliko će ti se i vratiti. Energiju, misli i želje koje isijavaš drugi osjete čak i ako ih glasno ne izgovorite.

Koje osobine Žena godine treba posjedovati?

Treba odisati posebnom karizmom i energijom i treba biti primjer svim drugim, posebice mladim, ženama u svim sferama života.

3.Nina Mulić,  direktor i vlasnik D.o.o. Le Scarpe Tuzla

Nina Mulić 36 godina, rođena u Tuzli. Direktor i vlasnik Le Scarpe Tuzla koji se bavi uvozom i prodajom italijanske modne obuće i kožne galanterije. Modni dizajner NM collection shoes koju proizvodi u Italiji. Udata, sretna, ispunjena žena koja iskreno volim posao koji radi.

Ti pitanja za Ninu:

Za mene je uspjeh:

Hrabrost, odlučnost i vjera. Sretna sam sto sam prije 10 godina vjerovala u sebe, a i u svoju zemlju. Nisam odustala, nisam napustila Bosnu i Hercegovinu nego OSTALA . Stvorila sebi egzistenciju i još novih radnih mjesta. Moja borba je moj uspjeh.

Moj najveći strah je:

Kao što kaže Dino Merlin u svojoj pjesmi…..ONO PRED ČIME DRHTIŠ, A ČEMU SE DIVIŠ…

Ne mogu bez: skijanja, kampovanja i putovanja

Koje kandidatkinje će ponijeti titulu pobjednica kategorija i koja od njih će ponijeti laskavu titulu Žena godine, isključivo zavisi od broja prikupljenih glasova na aplikaciji za glasanje koja je objavljena na portalu www.ladiesin.ba