Nezaboravna noć za malu raju

U sklopu humanitarne akcije «Darujemo zajedno» na Sarajevo Holiday marketu organizovana zabava za djecu

Bila je to zaista čarobna noć! Četiri sata zabave na Sarajevo Holiday Marketu, mnogoj djeci je protekao kao tren. Sarajevski mališani su u četvrtak uveče mogli uživati u bogatom novogodišnjem programu koji im je poklonila kompanija Jaffa, a u sklopu humanitarne akcije «Darujemo zajedno».

Ovoj zabavi naročito su se obradovala djeca korisnici Udruženja Pomozi.ba koji su, pored vrhunske zabave, dobili i novogodišnje paketiće.

Naime, Jaffa je s Udruženjem Pomozi.ba i ove godine organizovala akciju čiji je cilj bio obezbijediti 2000 novogodišnjih paketića za djecu korisnika Udruženja Pomozi.ba širom Bosne i Hercegovine. Iako akcija traje do 13. januara 2018. godine, organizatori u saradnji sa bh. građanima, uspjeli obezbijediti planirani broj paketića koji će do kraja godine biti podijeljeni djeci na cijelom području BiH.

  • Zaista je lepo večeras biti u Sarajevu. Jaffa je brend koji postoji preko 40 godina i deo je detinjstva mnogih generacija, a samim tim i neizostavni deo novogodišnjih praznika. Zato mi je drago što smo nastavili tradiciju i što smo deo i detinjstva ove dece. Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine uspeli da obradujemo mnoge mališane širom Bosne i Hercegovine novogodišnjim paketićima zajedno sa našim prijateljima Hajrudinom Solakom, Adnanom Tatarevićim i organizacijom Pomozi.ba. Zahvalio bih se ispred kompanije Jaffa i svima koji su dali svoj doprinos ovom lepom projektu – kazao je Adreja Srećković ispred kompanije Jaffa.
  • Udruženje Pomozi.ba slabosti pretvara u prednosti, opasnosti u izazove, a volontere u partnere. Dugoročni cilj nam je promjena stanja u kojem se nalazimo. Ponosan sam na saradnju s kompanijom Jaffa I nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati. Prošle godine uspjeli smo prikupiti 1000 paketića, a ove godine taj broj se uduplirao – rekao je Hajrudin Solak iz Udruženja Pomozi.ba.

 

Paketići su poklonjeni djeci na centralnoj zabavi, koja se održala u četvrtak uveče, na Sarajevo Holiday Marketu, a za nezaboravne trenutke pobrinuli su se glumac Branko Đurić Đuro i tv-voditelj Lilo Hadžijamaković. Kada tome dodamo i veličanstveni nastup klizača iz kluba Olimp, te besplatnu školu klizanja, onda zasigurno možemo reći da je Jaffa i ove godine uspjela svoj djeci prirediti nezaboravnu noć.

  • Ovo je bio jedna super noć za malu raju! Uvijek mi je drago družiti se s njima, još kad je ovakav lijep povod onda je zadovoljstvo još veće. Ovom prilikom bih se, u ime sve djece u BiH, zahvalio kompaniji Jaffa i Udruženju Pomozi.ba, koji su organizavali ovu predivnu akciju i obradovali hiljade djece – kazao je Branko Đurić Đuro i dodao:
  • Bogati smo onoliko koliko damo. Ova humana misija ispunit će srca naše dječice, te unijeti dašak novogodišnjih praznika u njihove domove. Nadam se da će i u budućnosti, Jaffa, nastaviti sa ovakvim projektima, te da će donositi radost i osmijehe na lica.

Treba naglasiti da humanitarna akcija traje do 13. januara 2018. godine a kupovinom jednog velikog pakovanja Jaffe, osiguravate isto takvo pakovanje jednom djetetu korisniku usluga Udruženja Pomozi.ba.

Naime, u specijalnoj Jaffa kućici, na Sarajevo Holiday Marketu, od početka decembra, posjetitelji imaju priliku kupiti jedinstvene, džinovske Jaffa kutije, te na taj način učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji. Za kupovinu svake džinovske Jaffa cakes, kompanija Jaffa donira jednu istu takvu Udruženju Pomozi.ba, kao novogodišnji paketić.

Kupovinu možete obaviti na Sarajevo Holiday Marketu, u Jaffa kućici, svaki radni dan od 12:00 do 21:00, subotom 10:00 do 21:00 i nedjeljom od 11:00 do 21:00 sati