I Michael Kors odbacuje krzno!

Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. decembra 2017. u New Yorku da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima…

Krzno će potpuno izbaciti iz svog sistema proizvodnje do decembra 2018. godine. Ovom objavom, Michael Kors i Jimmy Choo priključuju se međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).

– Zadovoljan sam što mogu najaviti odluku naše tvrtke da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo – izjavio je John D. Idol , predsjedavajući i glavni izvršni direktor tvrtke.

– Ova odluka označava novo poglavlje dok naša tvrtka nastavlja napredovati u korištenju inovativnih materijala.

Dizajner Michael Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji u veljači biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike. Joh Vinding, predsjedavajući međunarodne koalicije Fur Free Alliance, kaže:

– Fur Free Alliance čestita Michaelu Korsu na ovom velikom postignuću. Postaje sve jasnije da modne tvrtke i potrošači ne žele imati posla s okrutnosti prema životinjama, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative.” Michael Kors se odlukom o nekorištenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.
(buro247. hr)