Kandidatkinja za Ženu godine 2017: Sarita Vujković: Kao Alisa u zemlji čuda

 

Da bi se postigao uspjeh treba brzo, brzo trčati u mjestu! Ovo je citat iz Alise u zemlji čuda za koji mi se čini da odlično odgovara današnjem vremenu

Ime i prezime: Sarita Vujkovićompanija/institucija: Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske

Funkcija: Direktor

 

Kratka biografija:

Sarita Vujković direktor je Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske koji u posljednjih nekoliko godina ostvaruje zapaženu regionalnu i međunarodnu saradnju. Docentkinja je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci i potpredsjednica Međunarodnog muzejskog savjeta za Jugoistočnu Evropu. Autorica je knjiga U građanskom ogledalu: Privatni i javni identiteti žena bosanskohercegovačke građanske kulture 1878 – 1941 i Microstories: Konteksti savremene ženske umjetničke prakse nakon dvijehilјadite.  U svojoj karijeri posebno izdvaja činjenicu da je bila komesar i kustos Paviljona Bosne i Hercegovine na 55. Venecijanskom bijenalu, 2013. godine i  57. Venecijanskom bijenalu, 2017. godine. Član je tima za kandidaturu Banja Luke za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. Udata je majka dvoje djece.

Za mene je uspjeh:

Srećna porodica i zadovoljni saradnici

Moj najveći strah je:

Društvo bez kulture i strah od letargije

Ne mogu bez:

Interneta

Da sam brend bila bih:

Pegi Gugenhajm

Šta stoji iza svake uspješne žene:

Rad i podrška najbližih

Vaš moto:

Da bi se postigao uspjeh treba brzo, brzo trčati u mjestu! Ovo je citat iz Alise u zemlji čuda za koji mi se čini da odlično odgovara današnjem vremenu.

Koje osobine Žena godine treba posjedovati?

Karakter i harizmu