Eva Longoria: Elegantna raskoš od 13, 5 miliona dolara

Zavirite u novu kuću Eve Longorije, veličanstvenu vilu koja predstavlja savršen spoj luksuza i udobnosti. Dvospratna kuća, sagrađena 1996. godine,  proteže se na 11.000 kvadratnih metara savremenog stambenog prostora. Ekskluzivno renovirana i kompletno opremljena vila sastoji se od osam spavaćih soba i deset kupatila, bazena, privatnog teniskog terena, a pored se nalazi mala kamena kuca pogodna za vinski podrum

Priredila: Ilma Jakubović

Američka glumica i producentica Eva Longoria počastila se novim domom u Beverly Hillsu i pokazala da ima dobar ukus kada su u pitanju nekretnine.  Do vile vodi dugi prilaz s panoramskim pogledom koji se proteže skoro čitavim dijelom San Fernando doline.

Za svoju luksuznu novu kuću ova bivša zvijezda kućanica izdvojila je više od 13 miliona dolara, a s obzirom na to da sa suprugom Joseom Bastonom uživa i u različitim sportskim aktivnostima pobrinula se da im je sve blizu, pa tako uz kuću imaju bazen i teren za tenis.

Ovu savršenu rezidenciju koju marketing stručnjaci opisuju kao “evropsku vilu”  dizajnirao je poznati arhitekta Mark Rios iz Rios Clementi Hale Studios. Kuća je izgrađena krajem devedesetih, ali je nedavno renovirana te osim velike kuhinje i nekoliko dnevnih boravaka s mnogo svjetla, posjeduje i vinski podrum te kupaonicu koja nalikuje na spa resort, ali i garderobu kakvu bi svaka žena poželjela.

Njenim novim domom prevladava minimalizam, ali luksuzno izdanje je daleko od minimalističkog, jer osim velikog broja spavaćih soba i kupatila, kuća ima i odvojenu kuhinju, te prostorije za privatnog kuhara i osoblje.

Pokazujući da je hrana u fokusu, ova vila se može pohvaliti otvorenim kuhinjskim prostorom s velikim roštiljem, savršenim za ljetne večeri.

Kupatila daju luksuzni osjećaj svojim dizajnom od mramora i stakla, s glavnim apartmanom s velikim tušem, dvostrukim umivaonikom i kupatilom u stilu spa centra, dok glavna spavaća soba gleda na zapanjujući pogled na planine Santa Monica.