Naslovnica Uncategorized 7 najvažnijih savjeta za kućno farbanje kose

7 najvažnijih savjeta za kućno farbanje kose

Planirate li sami obojiti kosu budite pažljivi, posebno ako volite eksperimentirati s ekstremnijim nijansama. Kako bismo vam olakšali taj postupak pročitajte 7 korisnih savjeta koje morate znati prije nego krenete s kućnom frizerskom avanturom

1.Odredite svoju prirodnu boju kose

Ako već neko vrijeme niste vidjeli svoju prirodnu boju kose, važno je da znate kako ona izgleda. Boja za kosu koju ste vidjeli na reklami na vašoj kosi neće tako izgledati, zato se raspitajte kod stručnjaka o vašoj boji i saznajte je li ona topla ili hladna.

2. Od viška glava ne boli

Izbjegnite situaciju da tokom bojenja kose ostanete bez boje. Ne štedite na količini jer je sigurno bolje da imati više boje nego ostati bez nje prije završetka bojenja.

3. Birajte svjetlije nijanse

Kada je riječ o bojama i nijansama budite oprezni. Boja će na vašoj kosi uvijek ispasti tamnija nego što je prikazano na kutiji ili ton karti. Kosu je uvijek lakše potamniti nego posvijetliti.

4. Preskočite pranje kose

Planirate li bojiti kosu preskočite pranje kose barem za dan ili dva. Prirodna masnoća koju proizvodi vaša koža štiti tjeme od iritacija, a osim toga boju ćete lakše nanijeti i ravnomjerno rasporediti po cijeloj kosi.

5. Promijenite šampon

I šampon za kosu može biti krivac za kratki vijek vaše lijepe i svježe boje. Šamponi poput onih protiv peruti imaju snažno djelovanje koje može uništiti vašu novu boju, zato radije odaberite blaže šampone poput onih za obojenu kosu.

6. Održavajte kosu

Obojena kosa brže se isušuje zato ju je potrebno adekvatno zaštititi. Maske za kosu idealne su protiv isušivanja te će vašoj kosi vratiti svježinu i sjaj. Masku nanesite barem jednom sedmično i vaša boja će duža ostati lijepa.

7. Ne bojite kosu iza 19 sati

Iako zvuči neobično, ali izbjegavajte večernje bojenje kose. To nema nikakve veze s kvalitetom bojenja već sa snalažljivošću. Ako niste vješti u farbanju kose ili pak eksperimentirate sa snažnim bojama postoji velika šansa da vaša boja neće ispasti kako ste mislili. Imajte na umu da vas u takvoj situaciji jedino profesionalac može spasiti, a ako vam se zatvori frizerski salon nema vam spasa.

(Zadovoljna.hr)