Koliko često trebate mijenjati beauty blender?

Nekoliko puta smo upozoravali na važnost čišćenja i održavanja kozmetičkog pribora, no čini se da ponavljanja nikada nije dovoljno i da neke radnje zaista ne bismo smjeli uzimati zdravo za gotovo…

Je li vam se ikada dogodilo da ste otvorili svoj beauty blender i vidjeli najgoru i najgadljiviju moguću stvar na svijetu, ma u svemiru?!

Zaboravili ste na spužvicu u nekom kutku svog beauty  ormarića i kada ste ju konačno pronašli, imali ste šta i vidjeti.

I dermatolozi neprestano skreću pažmju da je zaista važno paziti na datume trajanja make upa, čistiti kozmetički pribor i voditi računa o čistoći alata za šminkanje. I baš poput make upa i beauty blenderi imaju svoj rok trajanja. Imajte na umu da alat koristite svakodnevno i da se na njemu nakuplja prašina, nečistoće i bakterije. Kistove i spužvice biste trebali redovito prati (minimalno svake dvije sedmice) i mijenjati otprilike svaka tri mjeseca.

Stručnjaci pozivaju na redovito čišćenje pribora nakon svake upotrebe kako biste izbjegli stvaranje bakterija koje mogu iziritirati kožu i izazvati osip. I ne događa se rijetko da potencijalni alergeni koji ostaju u spužvici nakon primjene šminke, a pri ponovljenom kontaktu s kožom, dovode do upalnog procesa i pojave akni.

Zaista biste trebali voditi računa i na ispravan način održavati svoje spužvice. Ima ih raznih i cijenama su prilagodljive svakom proračunu stoga si odaberite one najprihvatljivije i do sljedeće kupnje, održavajte ih besprijekornima i urednima.

(fashion hr.)