Restoran “Sendi”: Kvalitet uz bosanski, orijentalni i mediteranski utjecaj

Sarajevski restoran “Sendi” idealan” je za poslovne ručkove, sastanke, ali i za odmor za dušu. Diskretno osoblje pomoći će vam pri odabiru kulinarskih specijaliteta, a iz bogate vinske karte odaberite ono što će najbolje odgovarati vašem nepcu. Na kraju, uz svježe pripremljeni desert, popijete kafu i puni dobre energije nastavite s obavljanjem poslovnih obaveza

Piše: Indira Delić

Svi gastronomski sladokusci imaju razlog za slavlje. Naime, u sarajevskom naselju Dobrinja, novoadaptirani restoran “Sendi”, prije svega nudi kvalitetnu gastronomsku ponudu, koju je kreativni tim obogatio kombiniranjem tradicionalnih  i modernijih jela. Njihov meni prožet je bosanskim, orijentalnim i mediteranskim utjecajem, što su njihovi gosti sjajno prihvatili.

Jelovnik sadrži oko tridesetak jela, pa tako na kartama možete pronaći sporo kuhane juneće obraze s domaćim njokama, pureću shawarmu s kuminom, teleće medaljone u susamu s prženim karfiolom u sosu od jogurta, ručno rađenu tjestenina s rezancima bifteka i rižoto od goveđeg repa.

I dašak Mediterana možete pronaći u ovom dobrinjskom restoranu. Morska gregada za dvije osobe jelo je koje je došlo s Hvara. Na meniju možete pronaći i potočnu pastrmku, te još mnogo iznenađenja.

U ovom restoranu ponudit će vam i raznovrstan asortiman doručka, koji osim standardnih jela, sadrži ukusnu promjenu za Sarajevo; mirisne američke palačinke, osvježavajuće milkshakeove, uključujući zdrav obrok kao što je smoothie bowl, puni engleski doručak, 100 % goveđi burger, čorbice…

Restoran “Sendi” idealan” je za poslovne ručkove, sastanke, ali i za odmor za dušu. Diskretno osoblje pomoći će vam pri odabiru kulinarskih specijaliteta, a iz bogate vinske karte odaberite ono što će najbolje odgovarati vašem nepcu. Na kraju, uz svježe pripremljeni desert, popijete kafu i puni dobre energije nastavite s obavljanjem poslovnih obaveza.

Za dodatne informacije i rezervacije kontakt telefon je 033 468 222, web stranica www.sendi.ba i FB/restoransendi.