Najmoćniji do sada: Huawei Mate Pro 10 stigao na bh. tržište

Kompanije Huawei BiH i BH Telecom 29. 11. premijerno su u Bosni i Hercegovini, a nakon svjetske premijere u Minhenu, predstavili najnoviji model iz Huawei porodice, Huawei Mate Pro 10. Ovaj uređaj koristi prvu specifičnu mobilnu umjetnu inteligenciju Neural Network Processing Unit, čime pokreće novu eru pametnih telefona

– Izuzetno smo ponosni što kompanija Huawei nastavlja svoju tradiciju superiornih performansi, a zahvaljujući tome večeras smo predstavili najmoćniji do sada, Huawei Mate Pro 10. On nije još jedan smartphone, riječ je o uređaju koji prevazilazi sva dosadašnja tehnička dostignuća u svijetu mobilnih telefona i predstavlja besprijekorno inteligentno mobilno iskustvo. Njegova najjača karika je svakako Artificial intelligence, koja uz podršku NPU čipa, optimizira svaki aspekt korištenja pametnog telefona. Osim toga, nastavak suradnje s kompanijom Leica, pruža vam novo iskustvo uživanja i stvaranja najboljih trenutaka i daje 360 razloga da Mate Pro 10 bude vaš izbor – naglasio je Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei BiH.

Huawei BiH je prilikom lansiranja svog novog modela na bh. tržište ponovo udružio snage sa vodećim telekom operaterom u BiH, stoga će ovaj model biti dostupan u eksluzivnoj ponudi BH Telecoma.

Naši korisnici već su navikli da BH Telecom uvijek nudi više i samo najbolje tehnološke inovacije. Huawei Mate Pro 10 je zasigurno jedna od njih. Ovaj pametni uređaj u isto vrijeme utjelovljuje ljepotu, snagu i inovativnost i zaista je sjajan premium smartfon koji će posebno oduševiti tehno entuzijaste koji od telefona zahtjevaju sofisticiranost i jednostavnost uz vrhunske performanse.  Naša kompanija će se pobrinuti da bude dostupan korisnicima, uz mogućnost kupovine na rate, od 12 do 24 mjeseca – kazao je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

Tokom večeri, organizirana je i nagradna igra za predstavnike medija, a najsretniji od njih postao je vlasnik novog Huawei Mate Pro 10. Druženje za mnogobrojne zvanice i goste nastavljeno je uz muziku i nastup karizmatične makedonske pjevačice Tijane Dapčević.