Prirodni antibiotik koji liječi svaku upalu mjehura

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu mjehura u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija. No kako biste je riješili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prvog liječenja trebao ukloniti ovaj neugodni problem. Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lijekovi mogli bi to spriječiti…

Kada se četiri prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem udruže, dobivamo moćni lijek, koji provjereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

RECEPT ZA PRIRODNI ANTIBIOTIK PROTIV UPALE MJEHURA

Pomiješani u pravom omjeru, korijen peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci:

250 g korijena peršuna

250 g limuna s korom

250 g meda (po mogućnosti od kadulje)

2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Korijen peršuna i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobit ćete kašastu masu koju treba čuvati u frizderu. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu kašičicu.

Nakon što potrošite cijelu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u trgovini stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršuna je također potrebno dobro oprati.

ŠTA JOŠ MOŽETE UČINITI ZA SVOJ MJEHUR I URINARNI TRAKT?

Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lijek upravo je dovoljan unos tekućine nešto najvažnije što možete učiniti za svoj mjehur.

Osim što voda može pomoći da ‘isperemo’ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta izbaciti iz sebe. Uzimajte preporučenih 8 čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces ‘čišćenja’ od bakterija. Ako niste jedni od onih kojima pijenje vode ne ide lako, pročitajte kako se potaknuti popiti 8 čaša vode dnevno.

Idite redovito na toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odgađati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete  bakterijama da se još više razmnože. Redovnim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

Pijte čaj od peršuna

Peršun djeluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući ubrzat će proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili spriječili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od perišna.  Za čaj su potrebne dvije male kašičice suhog peršuna i 250 ml vode. U prokuhanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za ‘čišćenje’ mjehura. Osigurat će vam dovoljno tekućine i pomoći da se lakše riješite bakterija.

Zagrijte donji dio tijela

Kod urinarne infekcije trbuh nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem dijelu. Kako bi je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u liječenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprječavanje prianjanja bakterije E. coli na stjenke mjehura i njezinog daljnjeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dvije čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

SAVJET PLUS:

Izbjegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju stjenka mjehura i ‘pomoći’ bakterijama da lakše uđu. Citrus pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

(Zadovoljna hr.)