KANDIDATKINJA ZA ŽENU GODINE 2017: Milica Savić: Žena godine mora imati sposobnost da nakon svakog pada ustane

Žena godine treba vjerovati u sebe, treba biti osoba koja svakodnevno dokazuje da ima cilj i da stremi svom cilju

Ime i prezime: Milica Savić

Kompanija/institucija: MAZA DOGWEAR

Funkcija: Osnivač

Kratka biografija:  Rođena 27.07.1992. u Banjoj Luci. Diplomirani inženjer grafike i dizajna. Veliki zaljubljenik u modu. 2014. godine spojila ljubav prema modi i prema životinjama u brend odjeće za pse Maza dogwear.

Vlasnik dva psa koji su nepresušan izvor inspiracije i motivacije.

Pitanja:

Za mene je uspjeh:

Izmamiti osmijehe na licima ljudi.

Moj najveći strah je:

Da ljudi u Bosni i Hercegovini nikad neće razviti svijest da prvo cijene i vole svoje, domaće, pa tek onda da teže ka tuđem, stranom.

Ne mogu bez:

Moje male porodice.

Da sam brend bila bih:

Gucci. Zaokružena priča… Uspjeh, godine uspavanosti i veliki povratak. Ne postoji nešto što ovaj brend nije preživio. Sad je stabilniji nego ikad, i predstoji mu samo sve svjetlija budućnost.

Šta stoji iza svake uspješne žene:

Ljubav najbližih i njihova podrška. Kad imate to, samopouzdanje, vjera u sebe i snaga se podrazumijevaju.

Vaš moto:

Sebe treba prihvatiti onakav kakav si, i takvog se voljeti… jer ko uopšte postavlja standarde šta je drugačije, a šta normalno?!

Koje osobine Žena godine treba posjedovati?

Žena godine treba vjerovati u sebe, treba biti osoba koja svakodnevno dokazuje da ima cilj i da stremi svom cilju. To je dovoljan uzor drugim ženama da vjeruju u sebe i svoje snove. Ženi godine prepreke moraju biti motivacija. Ne mora uvijek biti najjača, jer je život pun uspona i padova. Ali mora imati sposobnost da nakon svakog pada ustane, obriše sa sebe loše stvari i nastavi dalje, kao motivacija samoj sebi. I biće motivacija i svima drugima.