BH.DIZAJNERICA BELMA TVICO predstavila INFINITY S/S 18 kolekciju

Nakon što nedavno predstavila novu Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekciju na Paris Fashion Week-u nedavno je ista premijerno predstavljena u JAVA Galeriji. Kolekcija je predstavljena na inovativan način, ne poput uobičajenih revija, nego u vidu modela koji su bili izloženi kao umjetničke postavke, šnitovi iz kolekcije su bili okačeni na štriku, materijali korišteni u kolekciji su bili uokvireni u ramove, a editorijal za kolekciju koji je sniman na Ibizi, prezentiran na slikama…

Sam događaj i ugođaj bio je upotpunjen ekskluzivnom kozmetikom Estee Lauder i parfimerije Plaza sa novim Niche parfemima koji će se uskoro pojaviti. Veiki broj gošći iz javnog, kulturnog i  poslovnog života BiH, a koje su prisustvovale ovom neobičnom načinu prezentovanja kolekcije, su bile oduševljene dezenima koji su prisutni u kolekciji, a koji su namjenski rađeni u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević.

Kao specijalni gost Belminog shorwrooma prisustvovala je i francsuka glumica Julie Juda, koja je za ovu priliku posebno doputovala iz Parisa i bila smještena u hotelu Novotel, a koju smo imali prilku gledati u filmskim ostvarenjima „Jackie“, „Dont Panic“, „The Duchess of Langeais“, „Head in the clouds“. Kako je Julieino i Belmino poznanstvo na prvu kliknulo, i kako je Julie izrazila veliku želju i za dolazak u Sarajevo i na naredni Sarajevo Film Festival , tako smo sretni što nas je večeras počastila svojim prisustvom. Isto tako možemo istaći da će u narednom periodu Julie nositi Belmine kreacije, kao i na creveom tepihu Kanskog Filmskog festivala.

Ovim putem pozivamo sve dame koje žele da među prvima imaju kreacije iz Infinity kolekckije, da mogu istu unaprijed  poručiti (preorder), i da za svoje narudžbe date u periodu od 8.11-15.11.2017, ostvaruju 30% popusta.

 O Infinity kolekciji:

„Infinity“ kolekcija je inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine.  Uz saradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju  krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji, Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari, te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela.

Ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima, te viziju poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena

Kolekciju čine spoj arhitekture, moderne umjetnosti  i arta. Silueta je moderna lady koja kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Dama koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni.  Usudjuje se kombinirati  tajloring i casual stil, uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude,  sailor blue.

Materijali korišteni u Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekciji su :  organdin, viscose, muslin svila, brokat, crepe, file til.