Workout: Za savršenu zadnjicu i zategnute noge i butine

Certificirana instruktorica pilatesa i osnivačica FitPilates You Tube kanala u Los Angelesu i ovog puta je za naše čitateljke pripremila seriju vježbi. Leila se fokusirala ne nekoliko jednostavnih vježbi kojima ćete zategnuti svoje noge, butine i zadnjicu

Foto: Lejla Muratović

Lezite na leđa. Savijte noge u koljenima i polako podignite zadnjicu od poda pritišćući stopala jednako u pod. Postavite ruke sa strane tijela. Vrlo je bitno da su koljena postavljena iznad stopala i da je razmak između koljena širine vaše šake. Ovo se zove “bridge” (most) poza. U ovom položaju vrlo je bitno da je vaša težina podjednako raspodijeljena prema gornjem i donjem dijelu tijela. Znači da je učvršćena podjednako na dvije strane kao kod mosta.

2. Dok pritišćete jednako stopala i gornji dio tijela u pod, ispružite i podignite lijevu nogu u zrak, pa je onda ponovo spustite prema podu (ne doticati pod). Ponovite vježbu šest puta s jednom pa s drugom nogom. Napomena: Vrlo je bitno da je kuk desne noge paralelan s kukom lijeve noge (da ne tone prema podu).

3. Počnite u istom položaju kao i u prvoj vježbi samo što su ovaj put vaše pete podignute iznad poda (na prstima).  Ovo će, ne samo aktivirati  još više vašu zadnjicu, nego i tetive nogu.

 

4. Savijenu u koljenu odignite lijevu nogu od poda, a onda je spustite ponovo.  Ponovite vježbu šest puta s lijevom, pa onda s desnom nogom.