KANDIDATKINJA ZA ŽENU GODINE 2017. Mirha Hasanbegović: Uspjeh ne postiže srećom, već trudom i svakodnevnim radom na sebi

Smatram da žena s ovako laskavom titulom mora imati veoma dobre organizacijske vještine, te da je moraju krasiti empatija i pozitivna energija

Ime i prezime: Mirha Hasanbegović
Kompanija/institucija: Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
Funkcija: članica Uprave Raiffeisen banke za Retail poslovanje

Kratka biografija:

Mirha Hasanbegović, izvršna direktorica – članica Uprave Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, odgovorna za poslove iz područja Retail poslovanja.

Diplomirala je 1999. godine na Odjelu za ekonomiju i menadžment na Međunarodnom univerzitetu u Kuala Lumpuru u Maleziji, a 2002. godine stiče zvanje Magistra ekonomskih nauka na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Do preuzimanja pozicije izvršnog direktora Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, od aprila 2007. godine do februara 2015. godine, obavlja funkciju direktora Retail prodaje i distributivnih kanala.

Također, iskustvo stiče na rukovodećim pozicijama u HVB Central Profit banci, a prije toga u Bank One Chicago, Central Profit banci, te u Island & Peninsula Kuala Lumpur. Funkciju izvršnog direktora Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina vrši od marta 2015. godine.
Također, predsjednik je Nadzornog odbora Raiffeisen INVEST d.o.o. Sarajevo, a obavlja i funkciju člana Nadzornog odbora Raiffeisen LEASING d.o.o. Sarajevo te člana Nadzornog odbora UNIQA Osiguranja d.d. Sarajevo.

Za mene je uspjeh: Kada u dinamičnoj svakodnevnici ispunjenoj velikim brojem aktivnosti, na poslovnom i privatnom planu, uspijem pronaći vlastiti, unutrašnji mir.

Moj najveći strah je:
Samoća jer volim raditi i družiti se s ljudima, te biti okružena članovima svoje porodice.

Ne mogu bez:
Ljudi, obzirom da su svakodnevni kontakti s kolegama, prijateljima i porodicom nešto što me zaista ispunjava.

Šta stoji iza svake uspješne žene:
Mišljenja sam da iza uspjeha svake žene stoje podrška i razumijevanje ljudi iz njenog najbližeg okruženja.

Vaš moto:
Uvijek se rukovodim činjenicom da se uspjeh ne postiže srećom niti pukom slučajnošću, nego su za njega zaslužni trud i svakodnevni rad na sebi.

Koje osobine Žena godine treba posjedovati?
Smatram da žena s ovako laskavom titulom mora imati veoma dobre organizacijske vještine, te da je moraju krasiti empatija i pozitivna energija.