Kako preokrenuti život nabolje?

Za odluke koje utječu na poboljšanje vašeg života nikad nije kasno. One ne moraju stupati na snagu ponedjeljkom ili prvi dan u mjesecu ili nakon Nove godine, one mogu nastupiti odmah, ali samo ako vi to želite. Pa, ako još uvijek u sebi čujete unutarnji glas koji vam govori da je vrijeme za promjene, još uvijek imate vremena 2017. godinu učiniti svojom. Tim povodom vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta s čime biste mogli krenuti i na koje se stvari fokusirati…

  1. Fizički se aktivirajte
    OK, ne morate odmah posegnuti za HIIT ili ubitačnim cardio treningom od 45 minuta svaki drugi dan, ali hodajte, što više hodajte. Upišite i neko grupno vježbanje koje ste oduvijek htjeli, ali ste stalno pronalazili ispriku zašto ne baš sada. Zaputite se u teretanu, ne od sutra nego od jučer.
  2. Jedite zdravije
    Znamo da stižu blagdani, a s njima i raznovrsna hrana kojoj ćemo teško odoljeti. No, sada je pravo vrijeme da se očistite, smanjite ugljikohidrate kojima ste svakodnevno izloženi i dopustite organizmu da “dođe sebi”. Bit će vam puno lakše za blagdane, ali ćete se i općenito početi osjećati bolje.
  3. Pobacajte stvari koje vam ne trebaju

Sada ili nikada. Očistite svoj radni stol, garderobni ormar, očistite sve od stvari koje vam opterećuju prostor i vaš život. Napravite detaljno čišćenje, odnosno mjesta za neke nove i bolje stvari.

  1. Izradite svojevrsnu mentalnu mapu

Riječ je o dijagramu specifične forme koji prikazuje ideje i razmišljanja na neki kreativan način. Neka se vaš šematski prikaz sastoji od nekih vaših ciljeva, planova i ideja koje namjeravate realizirati do kraja godine. Osim što ćete imati jasan vizualni raspored, bit će vam lakše cijeli proces popratiti i raditi na njemu.

  1. Recite: ma boli me briga!

Da, dobro ste pročitali. Što vas je manje briga za neke stvari, to za vas bolje. Ponekad se nije loše voditi upravo tom rečenicom i primijeniti ju svakodnevno na neke stvari. Probajte!

 

(buro247.hr)