Odlične i jednostavne frizure za svaki dan

Ljeto je već daleko iza nas, kosa nam se oporavila, svježi sloj boje, pramenova ili preljeva je nanesen, a na nama je još samo da izađemo iz svoje tzv. sigurne zone kad su u pitanju frizure…

Naravno, niko nema ništa protiv dobrog starog repa, klasične punđe ili čiste raspuštene kose, no ko kaže da se ne smijemo poigrati s varijacijama na temu? Sedmice mode su netom završili, ostavivši nam cijeli spektar frizura savršenih za izlaske, ali i za svakodnevni odlazak na posao ili kafu. Na reviji Alberte Ferretti smo tako vidjeli prijedlog kombinacije repa i punđe, pričvršćene gumicom duž cijelog repa.


Kuća Delpozo predlaže elegantnu frizuru od dvije pletenice koje opet asociraju na punđu, dok Emporio Armani i Cividini predlažu “neuredne” frizure s naglaskom na korištenjem velikog broja ukosnica. I naravno, ne zaboravite na sveprisutni wet look kakav smo vidjeli na reviji kuće Proenza Schouler. Uz nekoliko kvalitetnih preparata, imat ćete sjajnu frizuru s kojom ćete se uvijek osjećati dobro. Šta sve još možete probati, pogledajte u nastavku.

(buro247)