Osam vječnih parfema sa kojim nikada ne možete pogriješiti

Različite prigode traže i različite parfeme, a ne samo odjeću. U nastavku vam donosimo mirisne note koje bez modnih intervencija mogu u potpunosti promijeniti dojam

Isto kao što ne nosite istu odjeću i cipele na poslovni sastanak, boravak u prirodi ili odlazak u kino, tako ne biste trebali niti jednako mirisati u svakoj od tih prigoda.

Svaka bi žena trebala imati selekciju parfema koji odgovaraju njenom jedinstvenom karakteru i trenutnom raspoloženju, jednom prilikom izjavila je Aerin Lauder, unuka velike Estée Lauder.

I nije samo to, nakon što dugo vremena nosite isti parfem koji smatrate svojevrsnim vlastitim potpisom, on vam prestane mirisati. Isto kako se npr. tijelo navikne na istu vrstu tjelovježbe pa je bolje rezultate nakon nekog vremena morate mijenjati, isto je s nosom – nekada omiljeni miris jednostavno nakon godina nošenja jednostavno izlapi.

Ima nešto u miksanju parfema. Može vas dovesti u potpuno drugačije raspoloženje, pa ćete i drugima odavati drugačiji dojam, iako ste možda u istoj odjeći.

U nastavku donosimo kako kreirati parfemsku garderobu koja će funkcionirati u svakoj prilici.

NEZAOBILAZNI KLASICI: Shalimar i Chanel No5

Neke parfeme trebala bi imati svaka žena. Oni su mirisni ekvivalent male crne haljine – elegantni, pomno stvarani i univerzalni.
Isto kao i modni klasici, preživjeli su mnoga desetljeća te promjene trendova, a njihova popularnost uvijek iznova raste.
Možete se inspirirati najvećim, većinom francuskim parfemskim kućama kao što su Guerlain, Dior, Hermes i Chanel. A njihovi su vječni klasici Shalimar, Chanel N°5, Diorissimo.

POSLOVNE “ZVIJEZDE”: Mitsouko i Infusion D’Iris

Možda više nego bilo gdje drugo na radnom mjestu važan je pravi dojam, britkost, samopouzdanje. Pokušajte ne “zagušiti” kolege jakim voćnim ili mošusnim notama. Naravno da je sve stvar ukusa, no držite se negdje unutar citrusnih, drvenastih i biljnih nota. Isprobajte Guerlainov Mitsouko koji pomalo podsjeća na borovu šumu ili Pradin Infusion D’Iris koji je nježan i puderasat, ali ima i “metalnu” notu korijena irisa koji smiruje. Pogledajte i 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode.

VEČERNJA PRATNJA: Black Orchid i Pomegranate Noir

Nisu rezervirani samo za večernje izlaske, nego i za zimsko vrijeme. Mošus, jantar i svi iz spektra orijentalnih mirisa te začinske note. Zavodljivo se stapaju s kosom, kožom i odjećom, a njihov miris traje satima, jednako kao i s kvalitetno nanesenom šminkom. Svakako razmislite o mošusnom Black Orchid Toma Forda koji je već pomalo klasik ili paprenom Pomegranate Noir s potpisom Jo Malone.  U večernje izlaske odlično se uklapaju i bogati cvjetni mirisi. A veliki parfemski povratak posljednjih nekoliko sezona dogodio se s mirisom tuberoze – nježnog cvijeta nalik liljanju. Note tuberoze ima novi Gucci Bloom.

MIRISI “NA ODMORU”: Eau Sauvage i Bronze Goddess

Cvjetne i citrusne kolonjske vode najbolji su odabir za vrijeme godišnjih odmora, sunca, pijeska i svega što ide s tim. Ili ako se jednostavno želite tako osjećati. Podižu raspoloženje i daju svježinu. U ovim slučajevima možete posegnuti i za parfemima s muške police. Jedan od njih definitivno je Eau Sauvage Christiana Diora koji jednako dobro pristaje ženama i muškarcima.
Na bezbrižne dane ljenčarenja na plaži podsjetit će vas i Bronze Goddess legendarne Estée Lauder.

(Zadovoljna.hr)