Ladies In u Sarajevu u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Sinoć (18. oktobra) u Narodnom pozorišu u Sarajevu održano je druženje za dame Ladies In by Sensation. Elegantne, dotjerane, s osmijehom na licu, vidno raspoložene, pripadnice ljepšeg spola u 19 sati počele su pristizati u prelijepi ambijent Narodnog pozorišta, gdje su uživale uz piće dobrodošlice, laganu zakusku, ali i brojne poslastice…

Dame su se fotografirale ispred wall-a “Ladies In by Sensation” na kojem su ispisane motivirajuće poruke, koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Ovaj put svojim dolaskom počastile su nas i ambasadorice Indonezije, Švicarske i Amerike, koje su prepoznale važnost ovog projekta te su svojim dolaskom uveličale cjelokupni događaj.

CC 350 žena nakon ugodnog razgovora, fotografiranja uputilo se ka sali Narodnog pozorišta, gdje su nakon pozdrava dobrošlice organizatora projekta imali priliku saslušati vise o aktivnosti “Brinemo jedna o drugoj” koju su upravo u saradnji proveli organizatori projekta i kompanija “Geneplanet”.

Rak dojke je najsmrtonosniji karcinom kod žena, dok je rak jajnika peti najsmrtonosniji karcinom. Svaka 10.  žena u našoj zemlji oboli od karcinoma dojke, ova strašna statistika bila je povod da upozorimo, podstaknemo žene na redovne preglede.

Ispred kompanije Geneplanet obratila se Azra Habibija Ražanica koja je upozorila na značaj prevencije karcinoma dojke i jajnika redovnim pregledima. Ujedno je predstavila novi test Sentis, koji je od mjeseca oktobra dostupan ženama u našoj zemlji, a zahvaljujući pomenutom testu žene će moći na jednostavan način saznati da li nose genetsku mutaciju BRCA 1, BRCA2 te drugih 19 gena povezanih sa razvijanjem karcinoma dojke i jajnika.

Istakla je kako od 2013. brinu o trudnicama o Bosni i Hercegovini na način da su im omogućili najbolji na svijetu trenutno neinvazivni prenatalni test Nifty, koji trudnicama već od 10 sedmice trudnoće daje informaciju da li njihova beba nosi određeni genetski poremećaj, a sve to bez ikakvog rizika za majku i dijete.

Akciju “Brinemo jedna o drugoj” sinoć je svojim dolaskom podržao i veliki broj doktorica.

Nakon kratkog predavanja dame su uživale uz balet “Vragolasta djevojka”.

Organizatori Altermedia d.o.o. pobrinuli su se za odličnu atmosferu, te su dame počastili prigodnim poklonima prijatelja projekta: BH Telecom, Le Petit Marseillais, Parfumerija Plaza, Bingo, Modiana, Addiko Bank, Vinarija Nuić, Red Bull, Nifty BiH, Nelt – Oreo, Poliklinika Svjetlost

Generalni pokrovitelj projekta je Sensation, a medijski partneri: Ladies In Magazine, Pink BH, Hayat TV, Ekskluziva, Senzacija, Zdravi portal, In Store Magazin, In HoReCa Magazin i portal Klix.