Za svaku ulogu koju igraš u životu: Avonov prvi dual parfem, EVE DUET EDP

Home » Za svaku ulogu koju igraš u životu: Avonov prvi dual parfem, EVE DUET EDP
Holivudska zvijezda Eva Mendes predstavlja mirisni brend koji s dva različita parfema u jednom mirisu omogućava stvaranje brojnih mirisnih kombinacija i pravo uživanje u vlastitim mirisnim kreacijama

Osvježavajuće i razigrane note jednog mirisa ili senzualne drvenaste note drugog inspirisale su i modne kreacije!

Prošlog petaka (28.09.) u Zagrebu bio je rezervisan za pravo žensko druženje: najnoviji i prvi ikad Avonov dual miris Eve Duet EDP lansiran je na posebnom događaju u prekrasnom ambijentu Kaptol Boutique Cinema i uz savršene delicije i iznenađenja Girls Weekend festivala. Opuštajući se uz Avonov Duet cocktail koji je ukombinirao jagodu i narandžu stvarajući i opet dual priču, uz ukusne zalogaje, slatke makarončiće i savršeno Somersby osvježenje, gosti su se prepustili mirisnoj i modnoj priči večeri.

Poznata hrvatska dizajnerica Andrijana Subotić-Pjajčik svoju je ulogu kreativne žene koja zna što želi i vodi nas u nadrealnu stvarnost, pokazala predstavljanjem najnovije ETNA MAAR AW2017 kolekcije.

Svaki put kad stvaram novu kolekciju moram pobjeći u svoj nadrealni svijet prepun ideja, a zatim se spustiti u realnost kako bih te ideje materijalizirala u kreacije pristupačne i razumljive Etna Maar ženi. I baš kao i u Eve Duet parfemu one tada imaju slobodu kreirati vlastite kombinacije i uživati u svojoj realnosti – kaže Andrijana.

Inspirisana novim dual mirisom iz Avona, priču je zaokružila posebno dizajniranim dual crno-bijelim komadima koji, baš kao i Eve Duet miris, omogućuju kreiranje više kombinacija i savršeno se upotpunjuju.

Posebno iznenađenje večeri bila je kreacija mlade dizajnerice Ene Jajalo iz Bihaća. Ena je rođena 1.8.1994. godine u Bihaću. Upisala je Tehnički fakultet u Bihaću 2013. godine i trenutno je apsolvent na odsjeku tekstilni dizajn. Osvrnula se na kreaciju koju je napravila u saradnji s Avonom.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam imala priliku da surađujem s kompanijom Avon. Haljina koju sam kreirala nadahnuta je u potpunosti mirisom Eve Duet i onim što predstavlja: više slojeva ličnosti koji se nalaze u svakoj od nas. Svaka žena tokom dana prolazi kroz brojna raspoloženja i prilagođava se tome, a ovaj miris je prati. Moja haljina je oblikovana tako da nas bojom i oblikom asocira na mirisnu notu samog parfema. Donji dio haljine na čemu je i glavni akcent sastoji se od tri dijela. Prva dva dijela oblikovana su faldama tako da nas asocira na latice lopoča, dok je treći dio pušten da slobodno pada u svojoj punoj širini. Koristene su dvije nijanse ljubičaste boje, te čipka s perlama koja dominira u prvom planu i daje notu elegancije. Duboki V izrez koji ide do pojasa inspirisan je dizajnom bočice te nazivom parfema Eve. Ovaj V izrez ujedno daje i odredjenu dozu ženstvenosti i seksipila, a forma haljine dozu elegancije.

Avon lansiranjem Eve Duet parfema slavi različitost uloga koju žena u svom životu odigrava svaki dan, i u tome uspijeva. Oba su parfema dizajnirana u savršenoj harmoniji kako bi se nosila samostalno ili se miješala stvarajući mnoštvo kombinacija. Od osvježavajućeg i razigranog cvjetno voćnog do senzualnog i zavodljivog cvjetno drvenastog mirisa, Eve Duet vodi vas na put istraživanja, otkrivanja uloga, zadovoljenja svojih želja i otkrivanja novih kontrasta. Kako bi personificirala mnoge strane Eve Duet mirisa, Eva Mendes u mnoštvu svojih vlastitih uloga, kao žena, majka, glumica, uspješna poslovna žena, predstavlja savršenu ambasadoricu ove nove mirisne priče.

Viši parfemista IFF-a Jean-Marc Chaillon, ističe da Eve Duet dugotrajni mirisi imaju glavnu notu koja je u savršenom skladu u obje komponente – egzotični amazonski lopoč koji cvjeta samo 3 dana tokom godine. Lopoč mijenja boju i miris od zore do sumraka i savršeno utjelovljuje promjene kroz koje prolazi jedna žena tokom dana a to je i ideja vodilja mirisa Eve Duet.

Saradnjom s Avonom i vrhunskim poznavanjem i poštovanjem korisnika koje kompanija ima, uspjeli smo da kreiramo nešto jedinstveno lijepo – ističe Jean-Marc Chaillon.

RADIANT
Svjetlucav. Cvjetan. Voćni.
Zabavna. Jednostavna. Bezbrižna.

Top note: Iskričava i svjetlucava kombinacija sočne klementine i sjajnog cvijeta jabuke. Sa daškom mirisa nježnog cvijeta crne ribizle koji daje očaravajuću privlačnost.
Srednje note: U srcu mirisa je eterični rozi lopoč, koji daje dozu uzvišenosti i nježnosti. Pomiješan sa Absolute jasminom najbolje kvalitete i božurom koji odiše esencijom cvjetne ljepote.
Bazne note: Toplina zlatnog jantara daje dozu elegancije. Svjetlo drvo pokriveno velom mošusa odaje nevjerovatnu privlačnost.

SENSUAL
Očaravajuća. Zavodljiva. Neodoljiva.
Senzualan. Drvenast. Cvjetan.

Top note: Sočni bergamot i divlja ljubičasta šljiva, sa dodatkom pikantnog rozog bibera daje neočekivan akcent provokativne misterije.
Srednje note: Senzualni egzotični bijeli noćni lopoč poziva na zavođenje.
Okružen privlačnim buketom noćnog jasmina i crvene ruže, srce mirisa odiše tajnovitom strašću.
Bazne note: Kako se miris razvija, do izražaja dolazi mošus praline koji izaziva slatko iskušenje. Hipnotična suština srca pačulija i očaravajućeg drveta kakaa kombinovana je da izazove neodoljivu privlačnost.
Pomiješaj ih za potpuno novi miris, potpuno novu tebe

Miješaj ih zajedno, za potpuno novi miris, potpuno novu tebe!