MOHAMED HADID Le Belvedere: Drugo ime za luksuz

Imanje s kućom, koja podsjeća na moderni dvorac, nazvao je Le Belvedere i smješteno je u bogatom dijelu Los Angelesa, u susjedstvu Bel Aira. Imanje s kućom je 2010. godine prodato međunarodnim kupcima za 50 miliona dolara, no oni se u kuću nikada nisu uselili. Od tada, Mohamed Hadid živi na ovom imanju tako što ga iznajmljuje i plaća mjesečnu rentu

Priredila: Lejla Lojo- Karamehmedović

Kada naiđete na nekretninu koja ima vlastito ime, budite sigurni da ste naišli na najveći luksuz među nekretninama. A jedan takav „komadić“ raja sagradio je Mohamed Hadid, poznati trgovac nekretninama i još poznatiji otac modela Gigi i Belle Hadid. Imanje s kućom, koja podsjeća na moderni dvorac, nazvao je Le Belvedere i smješteno je u bogatom dijelu Los Angelesa, u susjedstvu Bel Aira.

Imanje s kućom je 2010. godine prodato međunarodnim kupcima za 50 miliona dolara, no oni se u kuću nikada nisu uselili. Od tada, Mohamed Hadid živi na ovom imanju tako što ga iznajmljuje i plaća mjesečnu rentu.

Inače, Mohamed je poznat po gradnji luksuznih kuća i hotela u Bel Airu, pa ni ova nekretnina nije bila ni po čemu izuzetak. Spomenut ćemo samo jednu zanimljivu činjenicu: posjeduje vinski podrum s više od 5.000 boca iako on sam, zbog vjerskih uvjerenja, nikada ne pije alkohol, te salu za bal.

U rezidenciji se također nalazi 10 spavaćih soba i 15 kupatila, zatim muzička soba, prostrano vanjsko kupatilo, balska sala kapaciteta do 250 ljudi, zatim marokanska soba, lift, turski hamam, garaže za limuzine, kuća za čuvara, jezero s ribama i labudovima, te osam ružičnjaka.

Ne zaboravimo spomenuti ni spa u koji može stati 12 osoba, bazen, kuhinju koja ima peć za pizzu, trpezariju za sto osoba, te tople kamine. Mohamedova rezidencija koju on koristi kao dom zapravo bi mogla biti hotel. U međuvremenu ovaj graditelj se suočava s tužbom za izgradnju još jednog luksuznog objekta za koji nije dobio dozvolu.

Taj nedovršeni projekt, zbog njegovog futurističkog izgleda, komšije su nazvale „Brod iz Zvjezdanih staza“. Na kraju, dodajmo i to da Mohamed u rezidenciji živi sazaručnicom Shivaom Safai, koja je od njega mlađa čak 33 godine.