Zanimljivosti o osobama koje su rođene u oktobru

Home » Zanimljivosti o osobama koje su rođene u oktobru
Osobe rođene u oktobru su romantične, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi

Donosimo sedam zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u oktobru.

1. Sportski su nastrojeni

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru isto su vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tokom trudnoće izloženija ljetnim sunčevim zrakama, to će više pogodnosti vitamina D utjecati na njeno još nerođeno dijete. Upravo je jedna od tih pogodnosti rast kostiju i mišića.

2. Njihov cvijet rođenja je neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cijenjena zbog svoje ljekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posjekotina, opeklina, rana i čak za ugriz ili ubod insekta.

3. Romantični su

Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne te čine jako dobre romantične partnere. Njima vlada Venera, stoga oni stvaraju sklad te su poznati kao “mirotvorci”.

4. Ili su vage ili su škorpije

Oni koji su rođeni prije 24. oktobra su po horoskopu vage. Uravnotežene i društvene osobe, dok oni rođeni krajem mjeseca su škorpije. Oni su vrlo strastveni, odani, ali i poprilično tvrdoglavi.

5. Poslovno su orijentirani

Marljivi su i odlučni te su vrlo poslovno orijentirani. Kada nešto započnu to onda moraju i dovršiti.

6. Njihovo kamenje rođenje su opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. No, prema legendi one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru, snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra kako štiti od loše energije i negativnih misli.

7. Jako dugo žive

Ljudi koji su rođeni između septembra i oktobra češće žive i preko 100 godina. No, upravo oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.
(Zadovoljna.hr)