Šta uraditi poslije svakog treninga?

Pranje veša zna biti prava muka pogotovo ako ste zaposleni i nemate vremena za sve šta biste željeli. Koliko god vam bilo teško pomiriti se s tim i mislite skratiti “muku po pranju” noseći istu sportsku odjeću dva ili više puta (bez pranja), odmah anulirajte tu ideju

Iako vam se čini da su vam tajice, nakon treninga čiste i da biste ih mogli obući i sljedeći dan, zaboravite na tu pomisao i jednostavno, kada dođete kući s treninga, pored odjeće koju ste nosili stavite zelenu kvačicu i označite kao “prljav veš”. Ne dopustite da vas zavaraju činjenice o brzom sušenju čak ni ako vaša sportska odjeća ima predznak super dry. Čak ni onda ako su vam tajice crne i izgledaju kao da nisu uopće nošene. Mogu izgledati čisto, mogu vam se činiti čistima, ali one to definitivno – nisu. Zapamtite, pri fizičkoj aktivnosti vaše tijelo se znoji i znojenjem se razvijaju bakterije s kojima se bori vaša odjeća. I onda, kada ju odlučite “reciklirati” i ponovno “zloupotrijebiti” toplina i znoj doprinijet će razvoju novih bakterija, ali i “oživjeti” one začahurene.

Nadamo se da smo vam ovo dovoljno slikovito opisali i da vam nikada više neće pasti na pamet da to činite. Znamo da sportska oprema nije jeftina stoga razmišljajte u tom pravcu. Najbolji način da zadržite sva njena tehnička svojstva jest da se za nju brinete na pravi način. Uvijek se, neposredno poslije treninga svucite. Skinite mokru odjeću sa sebe. Tako ćete se zaštiti od infekcija, ali i prehlade. Nikada ne stavljajte i ne ostavljajte mokru opremu u plastičnoj vrećici predugo. Perite odjeću odmah nakon treninga i perite ju često. Ako mislite da ne možete odjeću oprati u perilici za rublje odmah, isperite ju u hladnoj vodi i ostavite da se osuši na zraku. Ova će vam metoda pomoći ubiti bakterije i smiriti neugodne mirise. Za pranje sportske odjeće koristite “sportske” deterdžente. Obratite pažnju pri sljedećoj kupovini odaberite baš njih. Olakšat ćete sebi ovaj proces, ali i život.

(Fashion.hr)