Šta sve trebate znati o pravilnom čišćenju kože lica?

Uklanjanje makeupa i čišćenje lica dvije su posve različite tehnike koje biste tako trebali i tretirati…

Pravilno čišćenje jedna je od najvažnijih stavki kada je u pitanju koža lica te njen zdrav i njegovan izgled, no mnogi to rade nepravilno i imaju nekoliko grešaka u koracima. Važno je znati da ako ste našminkani da je prvo najbitnije detaljno ukloniti makeup, pa onda nastaviti dalje s pranjem lica ostalim čistačima namijenjenima upravo za to. Ovaj proces je tzv. dvofazna tehnika čišćenja kože lice.

Naime, prvi korak je spomenuto uklanjanje makeupa koje kožu čini relativno čistom. Tom tehnikom se rješavamo tragova šminke, ali i svih ostalih nečistoća koje su se na našem licu nakupile kroz dan. Onaj drugi korak je dubinski način uz pomoć kojeg uklanjamo na neki način ono što smo primijenili u prvom koraku. Tako uklanjamo baš sve i naša koža tek tada postaje čista i glatka, odnosno spremna za nanošenje prigodnih losiona, tonika i krema koji će našu kožu dalje njegovati i nahraniti. Sve spomenuto idealan je način za sve one koji su svakodnevno skloni nanošenju makeupa, žive u gradovima s viskom koncentracijom zagađenosti, a pritom imaju i kožu koja je malo masnija.

Kada je u pitanju prva faza, odnosno skidači šminke, u tu svrhu dobro igraju razne micelarne vodice, gelovi i mlijeka za čišćenje koji se dobro priljubljuju za kozmetičku vaticu. U drugoj fazi pomoći će vam razne pjene, tonici i gelovi. Kako biste pritom odabrali idealne proizvode, vodite se vašim tipom kože za koji vjerujemo da znate što mu odgovara, a što ne. I ne zaboravite, koža oko očiju je najosjetljivija i najdelikatnija, stoga kod uklanjanja makeupa na tom području budite nježni i pritom izbjegavajte bilo kakve “abrazivne” preparate i tehnike koje bi vam mogle naškoditi.

(buro247)