Angelina Jolie će igrati Katarinu Veliku

Angelina Jolie je u posljednje vrijeme novinske stupce punila prvenstveno previranjima iz privatnog života, a manje zapaženim umjetničkim ostvarenjima, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Bila je najplaćenija glumica Hollywooda koju je obožavala kritika i publika, no u nekom se trenu orijentirala na komercijalnije uloge i nedovoljno uspješne redateljske projekte. Suprotno nagađanjima, čini se kako njena holivudska karijera još nije završena…

Izvori bliski glumici su za Hollywood Reporter izjavili kako je u pregovorima oko snimanja nastavka Disneyjevog filma “Maleficent”, a u finalnoj je fazi pregovora sa studijom Universal oko dva ambiciozna projekta.

Prvi je adaptacija knjige “Potemkin: Catherine the Great’s Imperial Partner” Simona Sebega Montefiorea u kojoj bi trebala tumačiti naslovnu ulogu, a drugi je špijunska drama smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, “The Spy Who Loved”. Spominje se i kako nastavlja svoju redateljsku karijeru, i to putem ekranizacije knjige “Without Blood”, autora Alessandra Baricca. Uz to, trebala bi se naći i ulozi producentice dječjeg filma “The One and Only Ivan”. (Izvor: Buro247.hr)