Pasta od tikvice s pestom

Hrana je nužnost, ali jesti osviješteno i inteligentno je poput najljepših umjetnosti

Merima Omerašević važi za pionirku u pravljenju sirovih poslastica u našoj zemlji. Njeni s mnogo mašte pripremljeni deserti i slana jela osvajaju mnoštvom okusa i nesvakidašnjim izgledom.

Instagram: Rawfoodism

Facebook: Mima’s vegan bakery

PASTA OD TIKVICE S PESTOM

Foto: Muna Nazak

Sastojci za pastu:

1 tikvica

malo limunovog soka

himalajska so.

Sastojci za pesto:

šaka bosiljka

20g indijskih oraha

maslinovo ulje

himalajska so.

Priprema

Tikvicu spiralizirate, posolite i prelijete s malo limunovog soka. Ostavite da odstoji dok pripremate pesto: sve sastojke samo ubacite u blender ili sjecko te blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine. Tikvicu posušite kuhinjskim papirom, prelijte pestom i servirajte s cherry paradajzom, sjemenkama konoplje i bundeve.