Jeste li znali da Disney snima mini-seriju o Karl Lagerfeldu?

Disney+ je u utorak najavio seriju koja će prikazati život legendarnog dizajnera Karla Lagerfelda u šest epizoda. Pod nazivom Kaiser Karl, mini-serija će biti zasnovana na istoimenoj biografiji francuske novinarke Raphaëlle Bacqué, koja je objavljena prošle godine. Naime, nadimak Kaiser Karl Lagerfeldu je dao John Fairchild, osnivač časopisa W.

Iznenađujuće je to što je ovo prvi veliki poduhvat koji ima inicijativu da ovjekovječi Karlov život, od njegove smrti 2019. godine. Njegov uticaj na modu bio je nemjerljiv, zbog čega je njegov odlazak označio i kraj velikih era za Fendi i Chanel.  

Kaiser Karl počeće 1972. godinom, godinu nakon smrti Coco Chanel i na početku Lagerfeldovog uspona na sam vrh industrije. Iako se tek osamdesetih godina prošlog vijeka popeo na kormilo kuće, Lagerfeld je bio odlučan u namjeri da dostigne vrhunce svog vršnjaka Yves Saint Laurenta. Drama je nastala brzo, zahvaljujući partneru Saint Laurenta, Pierreu Bergeu, koji je bio uvjeren da je Lagerfeld izmislio Saint Laurentovu aferu sa Lagerfeldovim tadašnjim partnerom, francuskim dendijem Jacques de Bascherom.

Prema Deadline-u, Lagerfeldov odnos sa de Bascherom bit će “centralni” u zapletu ove serije, pružajući rijedak uvid u romantični život koji je Lagerfeld dugo poricao da je postojao tokom njegovog života. Iako je priznao svoju 19-godišnju vezu sa de Bascherom, koji je 1989. umro od AIDS-a, Lagerfeld je njihovu vezu učinio platonskom.

Beskrajno sam volio tog dječaka, ali nisam imao fizički kontakt s njim“, reko je Lagerfeld jednom prilikom. “Naravno, bio sam zaveden njegovim šarmom”, piše elle.rs.

Rečeno je da Lagerfeldu ne smeta de Bascherova zapletenost sa Saint Laurentom, što se zapravo čini vjerodostojnim. Njegov dugogodišnji partner bio je poznat po promiskuitetu i naklonosti orgijama; Lagerfeld je čak finansirao svoju zloglasnu zabavu na temu S&M, „Moratoire Noir (e)“.

Ipak, s obzirom na to da Disney stoji iza serije, ne očekujemo da ćemo vidjeti sve strane događaja, ali verno iščekujemo ovaj modni serijal.