Vjenčanica s potpisom slavnog Diora – Jednostavno neodoljiva!

Modna kuća Dior predstavila je novu kolekciju za sezonu jedan/zima 2021. godine. Pored savršenih kreacija koje su predstavljene, jedna se ipak najviše isticala.

Romantičnost je bila vidljiva u svakom trenutku revije, i u komadima odjeće i u modelima koji su ih nosili, a posebnu su pažnju privukle haljine. Dok je ostatak kolekcije više-manje namijenjen i boravku na otvorenom, drugi dio kolekcije su predstavljale predivne svilene haljijne koje prate žensku figuru.

Među tim haljinama izdvojila se i jedna sasvim posebna vjenčanica, i to zelene boje. Tim jedinstvenim primjerkom, koji izgleda kao da je izašao iz vilinske radionice, Dior je zatvorio reviju u velikom stilu.

Ne samo da haljina itekako odudara od tradicionalne bijele boje nego ide i korak dalje – ispod prozirne tkanine, izvezene svjetlucavim perjem i listićima pastelnih boja, vidi se komplet donjeg rublja s gaćicama visokog struka u boji kože.

Ovom kolekcijom, Dior je dao doprinos vraćanju u nekadašnji život. Svaka mladenka koja odabere ovu haljinu zato će, u punom smislu riječi, slaviti život.