Cannes: Ovo su najljepši outfiti sa otvorenja filmskog festivala

Ako uzmemo u obzir sva odlaganja vezana za održavanje festivala u prošloj godini, na modni defile kanskog crvenog tepiha čekalo se sa popriličnim uzbuđenjem.

Iako se na otvorenju nije pojavilo dosta slavnih ličnosti koje su se očekivale, nekoliko poznatih imena iz svijeta filma i mode opravdali su to uzbuđenje oko dugo očekivanog defilea na crvenom tepihu.

Foto: Vogue

Jedne od gošći su bile francuska glumica Marion Cotillard  u nesvakidašnjoj metalik sirena haljini na jedno rame, koju potpisuje naravno kuća čije je ona zaštitno lice – Chanel. Zatim, njena sunarodnjakinja Carla Bruni koja je u jendom potezu demonstrirala moć elegancije sa Celine potpisom.

Foto: Vogue

Ipak, pored brojnih glumica, te generalno lica iz svijeta filma i show bizz-a, kada su u pitanju pobjednički red carpet stajlinzi sa otvaranja 74 kanskog filmskog festivala, prestižne titule najbolje obučenih ponijele su zapravo manekenke i to Bella Hadid (opet) u vintage couture kreaciji sa potpisom Jean Paul Gaultier-a.

Zatim predivna italijanska glumica, model i filmska režiserka Elisa Sednaoui, koja je zablistala u tirkiznoj haljini efektne teksture sa potpisom Alberte Ferretti i na kraju možda i najbolje izdanje koje dolazi iz modne kuće Gucci, a ponijela ga je francuska pjevačica, glumica i model Lou Doillon.

Foto: Vogue