Britanski brend Mulberry proslavio je 50. rođendan i tim povodom lansirao nekoliko kampanja i projekata koji su itekako bili zapaženi.

Nakon kolekcije mini verzija njihovih kultnih torbi, objave manifesta “Made To Last”, kojim su pozvali na očuvanje iskustva i vještina održivih praksi i tradicionalnih obrta te suradnjama s Priyom Alhuwalijom i Richardom Maloneom (stiže na jesen), sad su izbacili i novu kolekciju koju će obožavati fashionistice.

U saradnji s Alexom Chung, voditeljicom i it djevojkom, lansirali su novu kolekciju torbi. Inače, ona je inspirirala jednu od njihovih omiljenih i torbi s kultnim statusom – Alexu – koja je kombinacija njezinog osobnog stila te Mulberry Elkington modela. 

Limitirana kapsulna kolekcija sastoji se od dva modela koji dolaze u više verzija. Tu su Big Guy i Little Guy te tri verzije Alexe – obična, oversized i manja. Torbe dolaze u više varijacija boja te su izrađene od kože – glatke, teksturirane i brušene. U skladu s Mulberryjevom politikom održivosti, sva koža korištena u izradi je nabavljena i prerađena u tvornici u Somersetu u Engleskoj, koja ne ostavlja ugljični otisak i ne šteti okolišu. 

– Ovo je bilo predivno, zaista rijetko iskustvo. Nikad nisam očekivala da će me pozvati da dizajniram svoju Mulberry torbu, ostvario mi se san.

Željela sam stvoriti nešto će predstavljati ono što meni torbe znače osobno, ali da postanu dio tuđe garderobe. htjela sam da budu izdržljive i da postanu budući klasici”, rekla je Chung, koja ima i vlastiti brend odjeće i dodataka. Cijene se kreću od 795 funti (clutch Little Guy) do 1495 funti (Oversized Alexa), piše gloriaglam.hr

Foto: Mulberry