Umjetnički direktor i savremeni modni vizionar, Demna Hvasalia, predstavio je renesansni povratak kraljevske elegancije koja redefiniše eru visoke mode, interpretirajući ikonične kreacije Cristobala Balenciage iz 50-tih.

Povlačenjem sa društvenih mreža, svima nam je bilo jasno da se sprema potpuni preokret u vizuelnom izrazu čuvene modne kuće.

Gvasalia, na njemu prepoznatljiv, avangardni način, pola vijeka kasnije, nakon što je Cristobal Balenciaga, osnivač legendarne modne kuće, zatvorio vrata svog ateljea 1968. godine, otvara novo poglavlje. Na impozantan način, maestralno manipuliše novim/ starim prostorom i voluminoznim konstrukcijama koje ostavljaju bez daha.

–  Za mene je visoka moda neistražena moć kreativnog izražavanja i kreativne slobode, kao i platforma za inovacije. Ne samo da nudi niz otvorenih mogućnosti u izradi odjeće, već isto tako donosi i modernu viziju i vraća modnu kuću na originalne početke, tamo odakle je sve i krenulo, ističe Demna Gvasalia.

Prepoznatljiva forma u novom ruhu, hi tech materijali i nesvakidašnji modni dodaci u vidu broševa, šešira, prstenja i naušnica donijeli su potpuno novu, savremenu dimenziju, koja nam jasno stavlja do znanja da je Gvasalin osjećaj za modu nepogrešiv.

Bez muzike i specijalnih efekata, na avangardnim modelima, imali smo privilegiju da vidimo unikatnu odjeću, rađenu po mjeri koja nas nostalgično vraća u vremena kada su zanat i ručna izrada odjevnih komada bili najlepši izraz primijenjenih umjetnosti, piše harpersbazaar.rs

Fotografije: harpersbazaar.com.sg