Prije 17 godina završilo je snimanje telenovele Pasión de Gavilanes koja nas je uspješno držala prikovane za TV ekrane.

Priča o tri brata i sestre te njihovim ljubavnim nezgodama postala je planetarno popularna osigurala glumcima zvjezdani status. Osveta ljubavi ili na španskom Pasión de Gavilanes, kolumbijska je telenovela produkcijske kuće Telemundo. Sa snimanjem je započeta 2003. godine, a na malim ekranima mogli smo pratiti 188. nastavaka. Radnja prati priču o trojice braće i tri sestre, koji u jeku želje za osvetom spoznaju moć prave ljubavi. Juan i Norma, Oscar i Jimena, Franco i Sara…svaki obožavatelj serije imao je svoj omiljeni par.

Originalna sapunica je snimljena još 1994. godine pod nazivom “Las aguas mansas”, a zanimljivo je da te tada lik mladog Oscara Reyesa odglumio kolumbijski glumac Juan Sebastián Aragón, koji će u drugoj verziji odigrati lik jednog od glavnih negativca Armanda Navarra. Ipak, svjetsku slavu osigurala joj je upravo verzija iz 2004. godine, koja je i hrvatsku publiku uspješno držala u neizvjesnosti pred malim ekranima. A gdje su glavni protagonisti danas?

Lijepa kolumbijska glumica Danna Garcia utjelovila je lik najstarije sestre Norme. Ova danas 43-godišnjakinja je po završetku serije ostvarila najzapaženiji glumački uspjeh od svojih kolega te je zaigrala u nizu uspješnih telenovela. Prije tri godine ostvarila je svoj dugogodišnji san i postala majka dječaka Dantea s kojim trenutno živi u Miamiju. Njenu mlađu sestru Jimenu utjelovila je Paola Rey, koja je u to vrijeme bila medijski vrlo traženo lice. Jedna od najljepših Kolumbijki, danas je okrenuta porodičnom životu i rjeđe se pojavljuje na malim ekranima. Uloga najmlađe sestre Sare pripala je Natashi Klauss, urugvajskoj glumici litvanskih korijena, koja je u naredim godinama nastavila više-manje uspješno gostovati u različitim TV formatima, a osim glumom bavila se i dizajnom nakita, piše miss7.24sata.hr

Najstarijeg brata Juana Reyesa je utjelovio poznati kubanski simbol Mario Cimarro. Nakon “Osvete ljubavi”, svijet sapunica je zapalio i ulogom u “Ljubavi bez predaje”, još jednoj uspješnoj seriji koju smo mogli pratiti na domaćim ekranima.

Glumac je neko vrijeme isključivo radio u Americi, a svijetu telenovela vratio se 2016. kriminalističkom serijom “Vuelve temprano” (Vrati se rano). Na oduševljene svih obožavateljica u pedesetoj godini života i dalje izgleda sjajno.

Venecuelanski glumac Juan Alfonso Baptista odigrao je ulogu Oscara Reyesa. Zanimljivo, ovaj 44-godišnjak je stekao diplomu stomatološkog fakulteta, a umjesto ortodoncijom, uz glumu se bavio i fotografijom. Uloga Franca Reyesa bila je velika prekretnica u glumačkoj karijeri tada 27-godišnjeg argentinskog glumca Michela Browna. Svoj zvjezdani status Michael  zadržao je sve do danas, a ljubiteljice njegovog lika i djela mogu ga pratiti u novim uspješnim serijama iz produkcije Telemunda.