Da muškarac zaista voli samo jednu jedinu ženu, potrebna je mašta koja ide u priviđenje i prelazi u ludilo. Postavlja se pitanje: koje su to stvari koje žene (svjesno ili nesvjesno) rade pa se muškarci zaljubljuju u njih?

Duboka povezanost

Vjerovale ili ne, ali muškarcima je zaista bitna duboka povezanost sa ženom do koje im je stalo. Svaki čovjek ima svoju ranjivu stranu koju drugima pokazuje samo u momentima najveće moguće intime, zato se potrudite da svom partneru priuštite osjećaj sigurnosti. Budite tu za svog muškarca, imajte vremena da saslušate njegove probleme, planove, tajne. Dozvolite mu da podijeli sa vama svoja osjećanja, kako lijepa tako i ona koja mu tjeraju suze na oči. Ranjivost rađa povjerenje, a povjerenje povezanost koja je ključ svake kvalitetne veze.

Pored vas se osjeća muževnije

Ukoliko ste žena koja svom partneru dozvoljava da se postavi zaštitnički prema njoj, pa čak i onda kada je sasvim svjesna činjenice da joj ta ista zaštita i nije tako potrebna – čestitamo! To znači da je vaš muškarac vas povezao sa osjećajem superiornosti koji mu se javlja svaki put kada pomisli kako nešto treba da učini za vas. Dozvolite mu da organizuje i obezbjeđuje stvari za vas, nagradite njegov trud i posmatrajte kako postajete sve važniji u njegovim očima!

Prihvatate ga takvog kakav jeste

Ne dosađujete mu nepotrebnim zapitkivanjima, ne osuđujete njegove postupke, ne kritikujete konstantno njegovo ponašanje. Ko vas ne bi poželio? Ovo, naravno, ne znači da muškarac od vas očekuje da ste (samo) lijepi i da trepćete okicama, već da znate koje su to stvari koje zaslužuju pravu dramu, a koje ozbiljnu diskusiju.

Vjerujete u njega

Svi se mi povremeno plašimo da ćemo nešto zabrljati, da se nećemo dovoljno dobro pokazati na novom poslu, da nećemo na vrijeme završiti neke obaveze, da ćemo posustati prije ispunjenja nekog cilja i slično. Zato je faktor vjere jako bitan kada je partnerski odnos u pitanju, piše zenskimagazin.rs

Atraktivnost

Upravo zato što je ovo najočiglednija stvar koja je i dovela do toga da se vaš muškarac zainteresuje za vas na prvom mjestu, stavili smo je na posljednje kada je u pitanju ova naša mala lista. I ovdje vam nećemo dijeliti neke posebne savjete, jer vi već sami znate načine i cake koje su “radile” i na prvom sastanku. Možemo vas samo ohrabriti da nastavite da ulažete u sebe i svoju ljepotu, i primijenjujete savete koje svakodnevno dijelimo sa vama.