O maloj crnoj haljinici je napisano toliko tekstova, članaka da je opravdano stekla i kultni status, ali šta je s odijelom?

                     

Hodajući po trgovinama, listajući časopise i društvene mreže moram priznati da sam se ugodno iznenadila, jer odijelo se vratilo na velika vrata. Ne, nikada nije ni izašlo iz mode, ali proljetne kolekcije za 2021. godinu su mu dodijelile počasno mjesto.

                             Zara sako 59,95 KM,  Zara hlače 39,95 KM

Drago mi je što odijelo više nije asocijacija na neki ozbiljan poslovni sastanak, nego su mogućnosti kombiniranja i prigoda u kojima se može nositi – neograničene.

Recimo, planer vam pokazuje dan pun obveza od 08:00 do 18:00 sati bez mogućnosti za presvlačenje – ovaj komad odjeće je idealano rješenje! Za posao ga iskombinirajte s bijelom majicom, štiklicama i nekom većom torbom u koju ćete, osim uobičajnih stvari, staviti i baletanke ili tene. Poslije 16:00 se samo „prebacite“ na ravnu obuću i tako casual dotjerani ste spremni nastaviti dalje.

                                       Zara sako 139,95 KM

                                     Bershka, sako od lana 79,95 KM

Dok sam gledala ponudu u trgovinama, uz predivne boje, dezene i neobične krojeve, najviše me iznenadila, i to ugodno, kvaliteta odijela.

Uglavnom su pamučni modeli, čak neki u svome sastavu imaju i svilu, a recimo u Bershki ovi raznoboji sakoi i hlače, sa slike, su od lana. I to neki divan, malo krući lan, koji se ne gužva (previše).

Na kraju, ako vas nisam uvjerila da se počastite zvijezdanim komadom ovoga članka ili možda ne volite previše boje, moram vas upitati: Da li se možete zamisliti u bijelom odijelu, predivnog materijala, koji savršeno prati liniju vašeg tijela? Da li možda uskoro imate neko druženje, a niste još odlučili kako se dotjerati? Ili jednostavno: Da li uz crnu haljinicu trbate pridruziti i bijelog partnera? Ukoliko je odgovor da – uživajte u shoppingu 🙂

                              Bershka sako 69,95 KM, hlače 49,95 KM

Zara sako, 119,00 KM; Zara hlače, 59,95 KM

Zara sako 79,95 KM; Zara hlače, 59,95 KM

 

Pripremila: Magdalena Šimić; Instagram: Xenaratnica