Modna kuća Mugler prezentovala je novu kolekciju i pozicionirala se u sam vrh luksuzne mode. Ova kuća mode objavila je video koji počinje scenom u kojoj dizajner Casey Cadwallader baca Bellu Hadid visoko u zrak ona pada sve do mračne piste na kojoj se zatim predstavlja drugi dio njegove proljetne kolekcije. Šetnja modela je prikazana uglavnom unazad, a Bella Hadid akrobacije radi, po nekim modelima dramatično prolijeva vodu. Video koji traje sedam minuta, popračen je trap muzikom i sjajnim modelima.

Cadwallader je još jednom pomaknuo granice onoga što model na pisti može učiniti, i načina na koji prezentirati modu u dobu ograničenom na digitalne prezentacije. “Obećao sam svijetu da moda koja dolazi iz Muglera nikada neće biti dosadna” rekao je za Vogue dizajner koji zaista nudi sve samo ne dosadnu modu.

Novu kolekciju nosile su Soo Joo Park, Alek Wek i Irina Shayk, transrodni modeli Dominique Jackson i Hunter Schafer. – Što se mene tiče, sva odjeća treba biti dizajnirana za svako tijelo, ne samo za mršavu figuru, ponekad, i mršava figura dolazi uz velike grudi ili stražnjicu. Dizajnom slavim svaki oblik tijela- , komentarisao je dizajner, pa s razlogom sve češće njegove komade žele nositi široke mase. Efektni komadi rađeni su od reciklirane Lycre i “pametnih” materijala razvijenih tehnologijom pa plešu na granici iluzije. Konkretno, top je izrađen od rastezljivog prozirnog materijala koji oblikuje tijelo i prilagođava mu se, a istovremeno je u dodiru s kožom on nevidljiv, što djeluje poput iluzije. 

Prisutne su i “gole”  haljine upotpunjene sjajnim kristalima koji se presijavaju na svjetlu i odaju dojam kože koja svjetluca, a kroz koje dizajner svima daje malo modne maštarije u vremenu kada glamura nedostaje. Muglerova kolekcija donosi sve ključne kodove kuće, a pritom su tu i elementi karakteristični za dizajn Thierrya Muglera. Od mrežastih kombinezona i haljina s prorezima, do sakoa koje je Thierry radio za Bowieja u devedesetim godinama.

Strast i posvećenost i danas se prenosi dizajnom Muglera i kao što je Cadwallader obećao, moda koja stiže iz ove francuske kuće nikada neće biti dosadna.