Kada krenete na putovanje u Barselonu potrebno je da imate na umu da vas čeka dosta pješačenja, od kojeg se naravno nećete umoriti, jer ova evropska destinacija opija svojom ljepotom. Ipak, onaj koga ljepota Barcelone neće lako prevariti jeste vaš stomak. Zato, ako se pitate gdje jesti u Barceloni, u nastavku ćemo vam preporučiti nekoliko poznatih mjesta gdje će vaše čulo ukusa uživati, ali će i vaš novčanik biti zadovoljan prisutpačnijim cijenama u jednom skupom gradu. 

Kino

Na svega 5 minuta hoda od čuvene ulice La Rambla možete naći savršeno mjesto za čuvene tapase. Ono što je najukusnije na meniju restorančića Kino, jesu patatas bravas – krompir sa najukusnijim dresingom. Ovaj dresing je pomalo ljutast, ali taman toliko da ga obožavaju i oni koji vole ljuto i oni koji nisu neki fanovi. Osim toga, probajte i krokete sa sirom, mesom ili ribom!

La Boqeria

Kažu da se duša grada najbolje osjeti na pijaci, pa što da ne uključimo i jedno takvo mjesto na ovu listu? La Boqueria je prije svega pijaca hrane, smještena u ulici La Rambla. Ovdje možete naći svježe i gusto cijeđene sokove, čuvenu špansku šunku, peciva (preporuka za emapade!), gotova jela, i sve to po povoljnim cijenama. Dodatni savjet je da dođete pred zatvaranje, tada će prodavci spustiti svoje cijene i do 50%. Što je savršen izbor za brzu večeru u Barseloni.

Patagonia Bar

Bilo da je vrijeme za doručak ili za slatki predah ćurosi sa čokoladom su sjajan izbor. Ne morate daleko od centralne ulice La Rambla, ovaj bar se nalazi u njoj. Sjedite za bar kao što to španci čine i ćaskajte sa baristom ili drugim gostima dok grickate hrskave ćurose.

100 montaditos

Lanac restorana koji je poznat po svojim ukusnim sendvičima (tapas) i odličnom pivu možete pronaći širom Barcelone, ali i Španije.

Bar – Restaurante Fernando

Pravi je grijeh otići u Španiju, a ne probati čuvenu paelju. U ovom restoranu probajte ovaj specijalitet i obavezno nazdravite sa čašom (ili dvije) sangrije. Nalazi se nedaleko od ulice La Rambla.

Vinitus

Možda sa najvišim cijenama na ovoj listi, ali za prave gurmane pun pogodak. Probajte njihove tapase od ribe (npr. oktopoda) i nećete pogriješiti. Nalazi se nedaleko od Kase Batljo.

Gauchos Restaurante Argentino

Maštate o Južnoj Americi? Neka vas specijaliteti Argentinaca koji drže ovaj restoran na kratko odvedu na drugi kontinent. Ovaj restorančić se takođe nalazi nedaleko od Kase Batljo.

Taquerías Tamarindo

Za još jedan „skok“ na drugi kontinent. Ovoga puta u pravcu Srednje Amerike i preukusnih meksičkih specijaliteta. Ovaj restoran pronađite u blizini Univerziteta Barselone.

Da Nanni Pizzería

Idealno mjesto ako biste prezalogajili parče pizze na brzinu ili usput u slučaju da ne želite da gubite vrijeme u obilasku Barcelone. Nalazi se nedaleko od Gradske katedrale.

Ulica Carrer dels Escudellers

Na kraju, ako biste samostalno da odlučite gdje biste sjeli, najbolje je da zađete u ovu ulicu. Ona je puna barova i restorančića sa pristupačnom ponudom. Naš favorit je Tapas Royale.

Izvor: jungletribe.ba