Kreirati nešto novo, nešto svoje, uvijek je dobra odluka. Da potpuno neobične stvari, ali i korisni izumi, nastaju sasvim slučajno, iz lične potrebe, dokazuje i 29-godišnja Nejla Ugljanin. U potrazi za neobičnim detaljima, Nejla je stvorila unikatne dodatke za kosu.

Piše: Nađa Huseinbegović

Dostupni su u najrazličitijim varijantama za koje ne postoje pravila niti ograničenja. Mašta i odvažnost su sve što vam treba da biste u svoju kolekciju uveli Nejline Tintilintić ukrasne gumice za kosu.

Duga kosa je zaštitni znak svake djevojčice, djevojke i žene. Postoji mnogo raznih teorija o tome kako uljepšati kosu, a da ujedno bude u trendu. Jedna od mnogobrojnih ideja jesu scrunchies gumice. Tintilintić – mene asocira na malog patuljka iz bajke. Patuljak nosi crveno odjelo sa velikom šarenom kapom i čizmama. Jako je mali ali blage naravi, pametan, snalažljiv, sretan i koji ima ljubavi prema svim stanarima njegove čarobne šume. Tintilintić – malo, lijepo i simpatično. Baš takvi su moji tintilintići. Mali lijepi i simpatični i nježni prema vašoj kosi, kazala je naša sagovornica.

Osim što je izrazila svoju kreativnost, shvatila je da je njena ideja odličan poslovni potez i tako je krenulo. Mnogo je žena koje, poput Nejle, žele svoj osobni pečat na modnim dodacima.

Zatvorite oci, zamislite naljepšu odjevnu kombinaciju, dodajte malo materijala uz pomoć igle i konca, začinite sa malo magije… i vaša savršena gumica se uklopi uz vašu savršenu odjevnu kombinaciju.

No, čini se da njene gumice ipak nisu obične. One su male umjetnine koje možete ponijeti u kosi i tako biti sigurni da ste vi jedina osoba koja ih ima. Nejla je odlučila da materijalu s kojim radi, pruži novi, glamurozniji život.

Materijli sa kojim sam ja do sada radila su saten-svila i muslin svila. Saten je nježan prema našoj kosi, posjeduje umjetnu čvrstoću, koja je dovoljno dobra da ne ostećuje kosu i njen korijen. Muslin svila daje taj savršeni mat izgled. Kosa ne postaje lomljiva a praktičnost uz Tintilintić je zagarantovana.

Kreirati nešto novo, nešto svoje, uvijek je dobra odluka. Iako se voli prepustiti inspiraciji i osobnom nadahnuću, prima i narudžbe putem društvenih mreža, pa ukoliko imate neku posebnu želju, slobodno se javite ovoj divnoj mladoj dami.

Ja mislim da sam jedina  koja ima klijente koji su toliko slični meni. Oni već u glavi imaju zamisao kako to treba da izgleda i koja boja najbolje ide uz njihovu nijansu kose. Volim da komuniciram s njima i konsultujem se oko odabira, da li bi voljeli neke promjene itd.

U životu ništa nisam planirala. I uvijek su mi se desile najbolje moguće stvari. Moja mala bajka se rodila u Sarajevu i želim da tu odraste i ostari.  Želim da budemo svi ponosni na to što mi imamo svoj BiH proizvod koji ima samo jednu želju, a to je da uljepšava i njeguje našu kosu, kazala je naša sagovornica uz osmijeh.

Ukoliko želite da vaš stajling krasi ova zanimljiva unikatna trakica za kosu, narudžbe možete izvršiti na njihovom instagram profilu.