ROYAL JELLY je linija proizvoda na bazi matične mliječi koji predstavljaju punovrijedni dodatak ishrani, jednu od najbolje čuvanih tajni prirode, koji još uvijek nije moguće sintetizirati industrijski.

Matična mliječ je najvrijedniji pčelinji proizvod i superiorna hrana koju stvaraju pčele radilice, isključivo za potrebe ishrane kraljice pčelinje kolonije. Matična mliječ sadrži eliksir života i tajnu dugovječnosti, jer samo zahvaljujući njoj, odabrana pčela može da se diferencira u kraljicu, čime će se njen životni vijek produžiti i do 50 puta u odnosu na sve ostale stanovnike košnice. Zato je matična mliječ jedinstveni fenomen u prirodi, da hrana (a ne geni ili neki drugi faktori) određuje buduće anatomske, funkcionalne i socijalne karakteristike žive jedinke unutar društva.

ZAŠTO KORISTIMO MATIČNU MLIJEČ?

Savremena medicina priznaje matičnoj mliječi veoma koristan učinak na zdravlje, jer matična mliječ pokazuje izrazite bioprotektivne i biostimulativne efekte:

  • djeluje imunoprotektivno i imunostimulativno, povećavajući otpornost organizma na infekcije (značajno povećava produkciju antitijela i stvaranje imunokompetentnih ćelija),
  • pokazuje antiupalna i antimikrobna (antibakterijska i antiviralna) svojstva. Npr. neki peptidi iz matične mliječi, poput želeina I-IV, pokazuju potentna antibakterijska i antifungalna svojstva koja mogu biti od koristi u izbjegavanju sekundarne bakterijske infekcije koja se razvija kod određenog broja pacijenata oboljelih od Covid-19,
  • djeluje revitalizirajuće i energizirajuće, povećava tjelesnu izdržljivost i smanjuje zamor,
  • djeluje stimulativno na rad nervnog sistema,
  • jača libido,
  • ubrzava metabolizam masti i šećera u krvi, te pomaže normalizaciju krvnog pritiska,
  • podstiče brže zarastanje kostiju i rana,
  • podstiče obnavljanje ćelija jetre i štiti ih od oštećenja,
  • poboljšava funkcionalne sposobnosti i usporava starenje.

Matična mliječ u proizvodima ROYAL JELLY sadrži skoro 200 različitih organskih supstanci, a neke od njih su prepoznate kao jedinstvene i posebno vrijedne: 10-hidroksi-2-decenska kiselina, rojalaktin, rojalizin, kompleks proteina nazvanih „glavni proteini matične mliječi“ (MJRP)… Kao dodatak ishrani, matična mliječ predstavlja izvanredan prirodni koncentrat biološki aktivnih i vitalizirajućih sastojaka koji stimuliraju i pospješuju pravilno funkcioniranje organizma.

 

KOME SE PREPORUČUJU PROIZVODI ROYAL JELLY?

Proizvodi ROYAL JELLY sadrže širok raspon doza/količina matične mliječi. ROYAL JELLY proizvodi koji sadrže manje od 500 mg matične mliječi pokazuju bioprotektivne efekte i namijenjeni su za očuvanje zdravlja, dok se ROYAL JELLY proizvodi koji sadrže 500 mg i više matične mliječi, zahvaljujući svojim biostimulativnim djelovanjima, preporučuju za poboljšanje zdravlja. Svi tečni proizvodi su liofilizirani, što pouzdano omogućava da aktivna supstanca, kao i njena biološka aktivnost, ostaju u potpunosti sačuvane. Svi proizvodi ROYAL JELLY su standardizirani i odlikuju se farmaceutskim kvalitetom. Tečne formulacije proizvoda ROYAL JELLY lako se konzumiraju i brže apsorbuju.

ROYAL JELLY® 200 (24 meke kapsule sa 200 mg matične mliječi) se preporučuje u svim stresnim situacijama i pri velikim psihofizičkim naporima, odraslim osobama i djeci starijoj od šest godina.

ROYAL KINDER® Jelly sadrži 500 mg matične mliječi (10 bočica po 0,5 g) i posebno je osmišljen za djecu od treće godine života. ROYAL KINDER® Jelly se preporučuje u bilo koje doba godine za očuvanje i jačanje imuniteta, poboljšanje apetita, resorpcije vitamina i minerala, poboljšanje fizičkih i mentalnih performansi (učenja i pamćenja). ROYAL KINDER® Jelly se naročito preporučuje prije i tokom epidemije viroza u vrtićima i školama, kod „osjetljivije djece”, krajem školske godine te kod djece koja, pored školskih, imaju i dodatne tzv. vannastavne aktivnosti. Otopina je obogaćena ugodnom aromom banane.

ROYAL ReVita® Jelly sadrži 1.000 mg matične mliječi + 18mg ekstrakta ginsenga (10 bočica po 1 g). Sinergistička kombinacija ginsenga i matične mliječi je namijenjena osobama brzog ili stresnog načina života i preporučuje se svim odraslim fizički ili psihički iscrpljenim osobama, osobama izloženim stresnim situacijama te svim rekonvalescentima za bržu revitalizaciju i lakši oporavak nakon bolesti. Otopina je obogaćena osvježavajućom aromom ananasa.

ROYAL SUPERIOR® Jelly sadrži 2.000 mg matične mliječi (10 bočica po 2 g) i najsnažniji je preparat matične mliječi na tržištu. Zahvaljujući brzom i snažnom energizirajućem i tonizirajućem djelovanju, namijenjen je odraslim osobama za brzo vraćanje energije i jačanje imuniteta. ROYAL SUPERIOR® Jelly  se može uzimati u bilo koje doba godine, a naročito se preporučuje osobama s izraženijim padom imuniteta, osobama koje teško podnose sezonske promjene, osobama izloženim intenzivnim fizičkim opterećenjima ili padom fizičke snage i osjećajem iznemoglosti i iscrpljenosti te osobama sa problemima sa plodnošću ili smanjenim libidom. Otopina je obogaćena prijatnom aromom jag