„Idemo korak po korak – kako bismo stvorili brend koji će djeci uljepšati djetinjstvo i stvoriti najdivnije uspomene“

Foto: Alisa Zejnilović

Sabrina Kraljić

 Sabrina Kraljić, mlada majka i poduzetnica, iz Sarajeva kreira impresivne kreacije za djecu. Veliku pomoć, ali i podršku pruža joj i mlađa sestra Alisa Zejnilović. Zajednički cilj im je mališanima uljepšati djetinjstvo, te kreirati najljepše uspomene. Njihova odjeća namijenjena je djeci od 0 do 12 godina, a posjeduju i matching kombinacije za majke u veličinama od S do XL.

Brend Panda Kids inspiriran je mojom prvom kćerkicom Asjom, kojoj sam htjela pružiti kvalitetnu, udobnu, praktičnu, a istovremeno drugačiju odjeću. S obzirom na to da sam teško uspijevala pronaći nešto jedinstveno za nju, često sam sama kreirala odjeću. Druga kćerka Sajra mi je dala dodatnu motivaciju da realiziram ideje, želje i planove. Znanje koje sam stekla na magistarskom studiju u Švedskoj mi je pomoglo u lansiranju brenda – kaže Sabrina.

 Inovativni, praktični i povoljni

 Na samom početku Panda Kids naišao je na pozitivni odjek među roditeljima, ali i mališanima.

– Za kratko vrijeme pobrali smo brojne simpatije. Objave outfita iz kolekcije na društvenim mrežama svakodnevno izazivaju pozitivne reakcije, uključujući i neke od stručnih osoba s modne scene što nas svakako dodatno motivira i daje nam signal da smo na dobrom putu. Svaka povratna informacija nam je izrazito važna.

 Cilj im je da budu inovativni, praktični i povoljni.

– Ne želimo biti isti ili slični, to je kratkog vijeka. Svaki komad iz Panda Kids kolekcije je kvalitetan, moderan i praktičan. Cilj nam je da Panda Kids kompleti budu u službi svakog djeteta i da ih prate u svim malim i velikim avanturama – dok istražuju svijet kroz igru.

S obzirom na to da je riječ o brendu za bebe i djecu sve je ispunjeno nježnim printovima i najdražim likovima iz bajki i crtanih filmova koja potiču kreativnost kod djece.

– Kao majka svjesna sam koliko roditelji pridaju pažnju kvaliteti odjeće svoje djece. Zbog toga je sva odjeća napravljena od pomno izabranih materijala, s naglaskom na visokokvalitetni pamuk.  Osluškujemo tržište, stalno pratimo želje i potrebe djece i mama, jer zbog njih smo tu. Vjerujem da trebamo djeci dopustiti da budu djeca, čak i u modnom smislu. Djecu u toj dobi privlače boje i cijeli dječiji svijet je razigran i obojen. To je naša vječna inspiracija – kaže Sabrina dodajući da su ostvarili saradnju i s jednim od najboljih dječijih brendova na prostoru Balkana.

Korak po korak

U njihovoj radionici nema pauze. Vrijedno rade na novoj kolekciji – za koju vjeruju da će oduševiti mališane, ali i mame – s obzirom da je teško pronaći matching outfit, po čemu i jesu posebni.

Idemo korak po korak – kako bismo stvorili brend koji će djeci uljepšati djetinjstvo i stvoriti najdivnije uspomene.

Za mališane, ali i mame

Rad ovog kreativnog tima možete pratiti na društvenim mrežama, te naručiti outfit koji vam se najviše dopao. Na Facebooku Panda Kids, instagram profilu @pandakidsbih, kao i na tuspas online shopu https://tuspas.ba/prodavnice/shop/panda-kids/ . Trenutno rade i na web shopu.