Kaftan studio već godinama uživa ugled omiljenog modnog brenda u regiji čiji suptilan osjećaj za lijepo i majstorski pristup dizajnu rijetko ostavlja ravnodušnim. Cijela kolekcija odiše lakoćom i ljepotom najfinijih lepršavih tkanina. Kolekcija je namjenjena modernim mladenkama koje vole lagane, sofisticirane modele čistih linija, s pažljivo biranim i ručnom rađenim detaljima.

Doprinos su dali mnogi umjetnici, a među njima je akademski kipar Feđa Ćehajić, koji je izradio skulpturu ptice – čiji je let, uz buđenje proljeća i prirode, jedan od light motiva nastanka cijele kolekcije. Prilikom realizacije kampanje Kaftan studio je okupio fantastični tim saradnika i profesionalca.

Novo lice kampanje je model Selma Hadžiosmanović, za šminku je bila zadužena Renata Ponjević, frizure je radila Meliha Višća, art direkciju Kaftan studio dizajnerice, a sve pred objektivnom jednog od najboljih modnih fotografa Edvina Kalića.

 Romantična kolekcija nastala je kao odgovor Kaftan studija na potrebu svih modernih dama koje svoju ljubav žele okruniti u haljini koja je drukčija, romantična i odvažna, lagana za ples i koja nikad ne prestaje oduševljavati.

Kolekcija vjenčanica Kadtan studija sastoji se od 24 pažljivo izrađenih modela, koji će zadovoljiti ukuse i potrebe svih dama koje su ljubiteljice prefinjene Kaftan studio estetike i dizajna.