Za naš organizam je važno da metabolički proces funkciniše normalno, pogotovo za prevenciju gojaznosti, očuvanja zdravlja štitne žlijezde i sistema organa za varenje. Neko ko nas nikada ne iznevjeri je priroda koja nam daje brojne izbore koji mogu pomoći da podstaknemo i ubrzamo metaboličke procese u tijelu.

Ukoliko želite da ubrzate metabolizam i da brže gubite kilograme, onda vam u tome mogu pomoći sljedeći prirodni i zdravi napici:

Crni čaj – sadrži polifenole, ljekovite antioksidante i podstiče balans dobrih bakterija u stomaku. Ako želite da smršate, onda konzumirajte čist crni čaj, bez dodavanja mlijeka.

Voda – možda vas čudi što je voda na ovoj listi, ali često zaboravljamo koliko je važno unositi vodu u organizam tokom svakog dana. Neophodno je da unesete 2 litra vode dnevno, a trik sa ispijanjem vode može pomoći da regulišete apetit, smanjite potrebu za slatkišima i grickalicama.

Zeleni čaj – bogat je antioksidantima i nutrijentima, što ga čini savršenim detoksikatorom organizma. Ovaj napitak podstiče sagorijevanje masnih naslaga i pozitivno utiče na metabolizam i oslobađa sistem organa za varenje od nakupljenih toksina.

Kafa – prirodni energetski napitak i ritual mnogih, kafa je odlilčna za metabolizam i proces mršavljenja. Ipak, ne treba pretjerivati u ispijanju kafe, već ograničite na maksimalno dvije šoljice dnevno.

Čaj od organskog đumbira i limuna – osim što ima prijatan i osvježavajući ukus, ovaj napitak čisti tijelo od toksina, smanjuje rizik od upalnih procesa i podstiče mršanje. Odličan je pokretač metabolizma, piše elle.rs

Jabukovo sirće – reguliše nivo insulina u tijelu, smanjuje apetit, podstiče metabolizam i topi masne naslage. Potrebno je da u 250ml vode sipate kašičicu jabukovog sirćeta i popijete. Ovaj napitak se ne preporučuje osobama koje imaju gastritis, gorušicu ili neki drugi problem sa želudcem.