Streaming usluga HBO započela je snimanje bonus epizode ​​legendarne TV serije Prijatelji. Nakon nekoliko mjeseci glasina i iščekivanja, ponovno okupljanje “Prijatelja” postaće stvarnost.

Glumačka ekipa trebalo je da se okupi za specijalnu emisiju na streaming servisu HBO Max, u čast 25. godišnjice kultnog sitcoma, ali se na snimanje čekalo zbog pandemije koronavirusa.

Nova epizoda „Prijatelja“ počela je sa snimanjem 5. aprila u Los Anđelesu u studiju Warner Bros-a, u Burbanku, gdje je čitava serija snimana davnih 90-ih. Za ovaj događaj, glavni likovi serije ponovo su se okupili na setu prvi put poslije 25 godina od završetka serije.

U početku je snimanje ponovnog okupljanja kultnog sitcoma bilo zakazano za početak 2020. godine, a epizoda je trebalo da bude objavljena početkom marta 2020. godine.

U novoj seriji će se naći svi glavni likovi Prijatelja: Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) i David Schwimmer (Ross).

Međutim, epizoda neće biti direktan nastavak serije. Producenti serije rekli su da će glumci igrati sebe, a ne likove sitcoma koje poznajemo. „Friends Reunion Special“ će režirati poznati holivudski producent Ben Winston, piše harpersbazaar.rs