Kućna odjeća – pidžame, trenerke, široke stvari, postali su glavni trend prošle godine. S tim da se udoban stil pojavio mnogo prije karantina.

Srećom, već smo naučili da ne vrijedi žrtvovati udobnost radi ljepote, tim prije što se danas ljepota često poistovjećuje sa udobnošću. Zar ovo nije ostvarenje snova?

Uticajne djevojke pokazuju: danas u pidžami možete da izađete ne samo do najbliže prodavnice, već i, recimo, do kancelarije, pa čak i do poslovne zabave. Vrijeme je da naučite kako u pidžami izgledati elegantno kao u poslovnom odijelu ili večernjoj haljini.

Dobre vijesti: pidžama komplete lako je kombinovati. Barem zato što je osnova tu – luksuzno odijelo u stilu donjeg rublja već je na vama. Jedino što treba učiniti je odabrati cipele, dodatke i, ako je potrebno, kaput ili jaknu. Elegantne cipele, torba i trendi ogrtač – u ovom izgledu možete se čak pojaviti i na poslovnom doručku. Postoje i ideje za rutinske zadatke: nosite pidžama odijelo sa patikama i vunenom košuljom. Dopunite izgled smjelom bejzbol kapom ili čak panama šeširom – et voila, opcija „svaki dan“ je spremna, piše harpersbazaar.rs

Preostaje da nađemo izgovor da izađemo iz kuće kako bismo zasijali u pidžamama na ulicama grada – baš kao i heroine uličnog stila iz naše galerije.