Proljeće je uveliko na vratima, a odbrojavanje do godišnjeg odmora sve je slađe, ali i bliže. Iako nakon teškog vremena koje nas je zadesio zbog Korona virusa, težimo za što daljim i egzotičnijim destinacijama, ali obala koja nam je najbliža može ponuditi posebne i bajkovite plaže koje bez problema mogu stati bok uz bok sa onim svjetskim.

S obzirom na veliki broj turista i posjetitelja, sve je teže pronaći plaže koje su uspjele zadržati svoj prvobitni oblik i čistoću, međutim one ipak postoje i baš su onakve kakvima ih zamišljate; čiste, sanjive i jednostavno nestvarne. Bilo da se radi o malim skrovitim uvalama ili dugačkim pješčanim plažama, komadić raja bliže je nego što mislite, a u nastavku donosimo plaže čije more i okoliš ostavljaju bez daha.

Sotorišće, Silba

Silba je još uvijek jedan od neotkrivenih hrvatskih otoka na kojem nećete naići na uobičajenu turističku gužvu, iako ne sumnjamo da će se to u skoroj budućnosti promijeniti. Kada govorimo o plažama, Sotorišće je mjesto koje baš kao i Sakarun osvaja kristalno čistim morem, božanstvenim pijeskom i mirnoćom koja odmara dušu i tijelo. Ova plaža zbog svoje tirkizne boje definitivno nije nešto što ćete brzo zaboraviti, zato ovog ljeta svakako razmislite o kratkom vikend putovanju na Silbu i uživanju u prirodnim ljepotama.

Plaža Sakarun, Dugi otok

Dugi otok savršeno je mjesto za sve one koji žele pobjeći od gužve i asfalta te se izgubiti u savršenoj prirodi koja očarava na svakom koraku. Ovaj otok sačinjen je od nekoliko mjestašaca te pregršt skrivenih i posebnih uvala, ali plaža Sakarun pobjednica je koja svake godine privlače brojene turiste. Ova plaža idealna je za porodično kupanje, uživanje i odmaranje, ali i plivanje jer se možete udaljiti i do nekoliko kilometara od obale te i dalje ne biti u velikoj dubini.

Stiniva, Vis

Koliko je Vis divan i poseban otok nije potrebno dodatno naglašavati, ali zbog svoje udaljenosti često nije prvi izbor prilikom planiranja godišnjeg odmora. Ako ste jedan od onih koji tako razmišljaju, što prije se predomislite jer ovaj dragulj skriva brojne predivne plaže i uvale, a plaža Stiniva pronašla se je i na European Best Destinations najljepših evropskih plaža. Radi se o šljunkovitoj plaži koja je skrivena i okružena stijenama, ali uprkos tome do nje se može doći i kopnenim putem.