Iako se 93. dodjela nagrada Oscar odvijala u posebnim sigurnosnim uvjetima bez publike i velikog broja prisutnih, pozvane dame iskoristile su priliku da se svojim modnim odabirima istaknu na najvažnijem crvenom tepihu u kalendaru.

Amanda Seyfried odvažila se za modernu inačicu klasičnog holivudskog glamura s raskošnom crvenom kreacijom Armani Privea koja je istaknula njezinu ženstvenu silueatu te dobila mnoštvo komplimenata.

Profimedia

Mnoge poglede privukla je i Regina King u ručno rađenoj haljini modne kuće Louis Vuitton koja je ukrašena s 62.000 šljokica i 8400 kristala, ali i Margot Robbie u vrlo decentnoj haljini sa cvjetnim uzorkom iz Chanela.

Profimedia

Iako su neki bili u ležernom izdanju, poput pobjednice za najbolju režiju Chloe Zhao, koja je svoju haljinu s visokim ovratnikom uparila s bijelim tenama, većina prisutnih bila je u spektakularnim kombinacijama.

Zlato je oduvijek bilo tema na crvenom tepihu Oscara, a ta boja je bila prisutna i u nedjelju navečer. Među najupečatljivijim su bili Andra Day u haljini Vere Wang. Leslie Odom Jr. nosila je zlatno Brioni odijelo.

Sa zlatne boje prelazimo na žutu koju je izabrala Zendaya, pojavivši se u kombinaciji o kojoj se najviše priča, a dizajnirao ju je Valentinov kreativni direktor Pierpaola Picciolija. Haljinu koju su nazvali “Force de beaute” izrađivao je 300 sati, a uparena je s Bvlgari dijamantima u vrijednosti 6 miliona dolara.

Profimedia

Znatan broj prisutnih također je nosio crveno na tepihu, od zvijezde filma “Minari” Yeri Han do Reese Witherspoon u Dioru.

Profimedia

Međutim, bilo je i zabavnih boja u izboru muške odjeće. Colman Domingo iz filma “Ma Rainey's Black Bottom” se na crvenom tepihu pojavio u roze Versace odijelu ukrašenom sa 4.500 Swarovski kristala.

Iako je ceremonija dodjele Oscara još uvijek daleko od prošlih događaja, na ovom najneobičnijem crvenom tepihu je bilo dosta elegancije i neobičnih krojeva.