Iako živimo u 21. vijeku, i dalje umije da bude frustrirajuće ako ste žena u biznis svijetu. Rodna ravnopravnost donijela je samo određene pomake u vrednovanju žena, ali one i dalje teže dolaze na visoke pozicije i zarađuju znatno manje od muških kolega.

Otkako postoji, ženu su vaspitali da su joj socijalno nametnute uloge urođene, kako bi joj ograničili pogled, mogućnosti i djelovanje. Zarobljena ulogom domaćice, bila je uvjerena da je po prirodi nježna, krhka, povučena, manje sposobna i vrijedna. Sve dok nisu došle žene koje su slušale svoj unutrašnji glas, a ne glas spoljašne sredine. I kao što smo svjedoći i danas – kada su spoznale svoju moć i mogućnosti, te počele glasno, samouvjereno i neustrašivo da govore, više se nisu zaustavljale (hvala, žene).

Predstavljamo vam nekoliko sjajnih TED govora žena iz najrazličitijih poslovnih sfera. 

Internet je nepresušan resurs znanja i iskustva žena koje su prošle put kojim smo mi tek krenule, i ne ustručavajte se da ih slijedite. Od podcasta, televizijskih emisija, pa sve do intimnih vlogova, žene su ujedinjene više nego ikada da pomognu jedne drugima na putu do cilja, piše elle.rs

Soraya Chemaly govori o tome kolika je moć ženskog bijesa, Ruth Chang uči nas kako da donosimo velike odluke, Amy Cuddy objašnjava kako govor tijela kreira mišljenje sagovornika o nama, a Anne-Marie Slaughter se pita da li možemo da imamo baš sve.

Elizabeth Gilbert

11

Kelly McGonigal

Angela Lee Duckworth

Emilie Wapnick

Soraya Chemaly