Fendi je u kolaboraciji sa 20 lokalnih zanatlija redizajnirao Baguette torbicu Silvie Venturini, i to za novi Hand in Hand projekat. Cilj ove kolekcije je da ukaže na autentičnost, raznolikost i kvalitet italijanske ručne proizvodnje.

– Osmislila sam specijalan projekat sa italijanskim zanatlijama, odabranih iz različitih italijanskih regija. Prvi primjer je kožna torba Baguette koja je debitovala na modnoj pisti za jesen/zima 20/21. Rekreirao je u Toskani čovjek koji inače ručno izrađuje sitnice od kože, objasnila je dizajnerka. 

Zavirite u kreativan proces izrade:

Svi modeli simbolično nose nazive italijanskih regija, a karakterišu ih njihov duh i tradicija. Izdvaja se Valle D'aosta tašna, ručno tkana od prirodnog tekstila i vezena crvenim motivima po mjeri. 

Zatim, Liguria, sofisticiranog bijelog dizajna, koja oživljava srednjovjekovni običaj izrade srebra filigranskim radom. Nasuprot njenoj svedenosti je raskošna Emilia Romagna koja nosi stakleni mozaik zvijezdanog neba, te ekscentrična Sardinia upotpunjena krznom. Favorit onih koji njeguju moderan i klasičan stil biće Lombardi model u smaragdnozelenoj boji, izrađen od najfinije kože.

Svaka tašna nosi svoju jedinstvenu priču o životu, umjetnosti i historiji, i svaki primjerak je limitiran.