Osim što su poznate po tome što ne sadrže kofein, biljke od klasičnih čajeva imaju niz karakteristika koje su više nego korisne za organizam. Različite biljke mogu dosta pozitivnog uraditi za vaš organizam.

Od toga što će vas osloboditi stresa, riješiti nesanice, iljke vam mogu normalizovati rad organa, poboljšati proces varenja i ojačati organizam. Ovo su četiri čaja koja imaju odlične zdravstvene karakteristike.

Šipak

Čaj od šipka je nevjerovatno bogat vitaminom C – glavni pomoćnik u borbi protiv prehlade. Dodatni bonus je to što usporava procese starenja, zato ga obavezno morate uvrstiti u svoju redovnu ishranu.

Ehinacea

Čaj od ove biljke pomaže u prevenciji virusnih bolesti, i umanjuje njihovo trajanje ako se ipak razbolite. Ovaj topli biljni napitak umiruje bol u grlu, ublažava upale i pomaže tijelu da razvije prirodnu odbranu od virusa.

Nana

Čaj od nane jedan je od najpopularnijih na svijetu. Korisan je za zdravlje gastrointestinalni trakta, a posjeduje i snažna antioksidativna, protivupalna i antibakterijska svojstva, što ga čini neophodnim u jačanju imuniteta.

Kamilica

Kamilica predstavlja prirodno i efikasno rješenje za svaki vid stresa i nesanice. Zato se postarajte da postane sastavan dio vaše večernje rutine, posebno sada dok vlada pandemija korona virusa.