Borba s ovom opakom bolešću mijenja živote iz temelja; od načina na koji posmatramo sebe, naše odnose s dragim nam ljudima, način života, pa sve do banalne stvari kao što je odijevanje, omiljena aktivnost brojnih žena, a koja preko noći postaje drastično ograničena!

Jedan od razloga je i taj što modna industrija, barem do sada, nije imala sluha za raznolikosti te je odjeća zapravo bila kreirana za idealne proporcije koje ne trpe nesavršenosti. Jedan od problema, mnogi će reći banalan u odnosu na ono s čime se žene oboljele od raka dojke nose, je i pronalazak odgovarajućeg rublja.

Riječ je o kategoriji osobne higijene te nešto bez čega ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu, a kako bi im se život barem malo olakšao, jedan od omiljenijih high street brendova pokrenuo je sjajnu inicijativu kolekcijom donjeg rublja i kupaćih kostima namijenim upravo ženama oboljelim od raka dojke.

U kolekciji su prisutni grudnjaci s jednom košaricom, a koji će se moći kupiti po nešto povoljnijoj cijeni, što je velika stvar budući da su ovakvi modeli donjeg rublja izrazito skupi u odnosu na standardne modele.

Ova ‘kapsule’ kolekcija sadrži tri grudnjaka, dva jednodijelna kupaća kostima i bikinija, navodi španski Elle. Modeli će biti dostupni na web stranicama brenda i to u veličinama od S do XXXL. Ovo je definitivno sjajan primjer kako zaista možemo kao društvo konkretno pružiti podršku ženama oboljelih od raka dojke – sitnicama koje njihov život čine mrvicu jednostavnijim!