Hajrudin Šišić, doktor dentalne medicine, počeo se baviti društvenim mrežama i food blogom prije četiri godine. Kao zaljubljenik fotografije društvena mreža Instagram bila je najzanimljivija za početak. Cilj fotografija hrane jeste motivirati druge ljude da kuhaju… Pronađite ga na Instagram profilu harrycoop.er

 Tart od limuna

Sastojci:

– 500g brašna
– 250g maslaca
– 100g šećera
– 2 jaja
– 2 velike kašike mlijeka
– 400 ml vode
– 200ml soka od limuna
– 100g šećera
– 6 kašika gustina
– 6 žumanjaka
– 100g putera

Priprema:

U dubokoj posudi izmiješati brašno, komadiće maslaca i šećer. Potom dodati dva jaja i mlijeko, izmijesiti u glatku smjesu, te zamotati je u foliju i ostaviti na sat u frižider. U međuvremenu pripremiti punjenje tarta od limuna. Kratko prokuhati vodu, sok limuna i šećer. Nakon četiri do pet minuta dodati gustin, kratko umućene žumanjke i maslac. Miješati kremu drvenom kašikom dok se maslac ne istopi. Tijesto razviti na debljinu otprilike tri centimetra i izrezati u obliku kalupa u kojem pečemo biskvit. Tijesto prebaciti u kalup za kolače i peći 20 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ohladi u njega uliti kremu od limuna i ravnomjerno razmazati. Od viška bjelanjaka napraviti šlag i dekorisati tart.