Na globalnom on-line eventu, IKEA je predstavila svoju novu LOKALT kolekciju, proizvedenu u saradnji sa socijalnim poduzetnicima iz Indije, Jordana i Tajlanda.

LOKALT je rezultat saradnje savremenih dizajnera iz Ammana, Delhija i Bangkoka s dizajnericom iz tvrtke IKEA, a riječ je o živopisnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramike u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima, pa svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije.

„LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim shvatanjem tradicionalnog ručnog rada i obrtništva. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se predmeti zapravo proizvode.

Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Jordanu i napose Ammanu nazire se u tekstilima za dom, a ekspresivni motivi na navlakama za jastuke i prostirkama nadahnuti su indijskim naslijeđem”, kaže Maria O'Brian, kreativna voditeljica u Range&Supply odjelu tvrtke IKEA.

Inicijativa IKEA Socijalno poduzetništvo nastoji omogućiti bolji svakodnevni život stvaranjem dugoročnih prilika za posao i egzistenciju za ranjive skupine, zahvaljujući poslovnim partnerstvima.

Inicijativom Socijalno poduzetništvo IKEA razvija brojne proizvode s obrtnicima iz cijelog svijeta još od 2013. godine.

Kolekcija LOKALT bit će u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb sredinom juna 2021.